Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erős hétkezdet: gazdaságmentő szupercsomag érkezett, Gyurcsány belekötött itthon, a sorosisták Brüsszelben gáncsolnak, de a magyarok átlátnak a szitán

888.hu

2020.04.06. 19:59

Ígéretéhez híven bejelentette a miniszterelnök: a magyar kormány is támogatja a kieső munkabéreket, naná, hogy Gyurcsányéknak ez sem elég jó, az ellenzék napról napra bizonyítja, hogy a hatalom jobban érdekli őket, mint a magyarok biztonsága. Mindeközben libsi szövetségeseik tovább hergelik a magyar kormány ellen a brüsszeli bürokratákat. Szerencsére a magyarok pontosan látják, hogyan kezelik Orbánék a veszélyhelyzetet.

Megtette előre beígért bejelentését a miniszterelnök, aki szerint egyszerre kell megküzdeni a járvánnyal és az annak következtében fellépő gazdasági kihívásokkal.

Most olyan gazdasági intézkedéseket kell hozni, amelyek átsegítenek az előttünk álló nehéz szakaszon, ezért kidolgoztunk egy gazdaságvédelmi akciótervet.

A gazdasági akcióterv második szakasza indult el hétfőn, amely során cél:

  1. A munkahelyek megőrzése: rövidített munkavégzés esetén a kormány kész arra, hogy átvállalja a munkaadóktól a bérköltségek egy részét.
  2. Munkahelyteremtés: 450 milliárd forint értékben munkahelyteremtő beruházásokat támogatnak.
  3. Kiemelt ágazatok újraindítása: turizmus, építőipar, film- és kreatívipar stb. támogatása és újraindítása.
  4. Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak majd a magyar vállalkozásoknak 2000 milliárd forint értékben.
  5. Család- és nyugdíjasvédelem, visszaépítik a 13. havi nyugdíjat négy lépésben, először 2021 februárjában kapnak a nyugdíjasok plusz egy heti nyugdíjat, aztán így lesz 2022-ben, 2023-ban, majd 2024-ben is. Mert persze munkahelyeket kell teremteni, de nem feledkezhetünk meg a szüleinkről, a nyugdíjasokról sem.
Nehéz időket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra

– fogalmazott Orbán Viktor.

Magyarország egyetlen hivatalában megbukott korábbi miniszterelnöke azonnal megmutatta, hogy ha az országvezetéshez nem is, az elvtelen fitymáláshoz ért.

Gyurcsány Ferenc a tőle megszokott szakmaiságtól és érvektől mentes baromsághalmazban sorolta „érveit” a Facebookon.
Gyurcsány olyan magaslatokban van, hogy a következő kijelentéseket tette:

a gazdasági csomag mentőöv helyett fullasztó hullámokat indít el, menekülés helyett süllyedést

– írja.

A komolytalanságtól üvöltő írása helyett lehet, hogy érdemesebb lenne a szakácskönyvek után a drámaírással megpróbálkozni a politika helyett.

Ugyanakkor ifj. Lomnici Zoltán a 888.hu olvasóinak azt is elmagyarázta, honnan kap Gyurcsány háttértámogatást a kormányellenes akcióihoz:

„Aki a nemzetközi sajtót követi, érzékeli, hogy rég nem tapasztalt erősségű támadások célpontjává vált a magyar kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott, hogy

boszorkányüldözés folyik Magyarországgal szemben.

Mindenki számára világos, hogy

mindez nem történne meg a magyar ellenzék és a külföldről finanszírozott álcivil politikai szervezetek segítsége nélkül.

Ezt a célt szolgálja a virtuális tüntetés és a tollba mondott, nemzetközi lapokban megjelenő hazánkat lejárató számos iromány.

A cél, hogy a nemzetközi környezet hátrányunkra változzon, csökkenjen az EU-s támogatások aránya.

A belső ellenfeleket az sem érdekli, hogy ezzel végső soron a magyar polgároknak okoznak hátrányt.”

Különösen veszélyes mindez a világjárvány időszakában, amikor a gazdasági helyzet amúgy is, egyelőre kiszámíthatatlan mértékben romlik.

Ugyanakkor a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása rámutat, sem a belső, sem a külső gáncsoskodók nem tudják megvakítani a magyarokat.

A koronavírus elleni küzdelemben olyan polgárok is elégedettek a kormánnyal, akik korábban nem nézték jó szemmel a kabinet intézkedéseit

– derült ki a Nézőpont Intézet szokásos, szombaton véget ért heti kutatásából.

Ez az érték megfelel az előző hetek trendjének: egy hete 74, két hete szintén 78 százalékuk fejezte ki elégedettségét. Ezzel párhuzamosan a maradék egyötöd (17 és 22 százalék) mutatkozott csupán elégedetlennek. Továbbra is elmondható, hogy

a kormány mögött nemzeti egység alakult ki, hiszen még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedettségének adott hangot.

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy

rosszul jött ki a koronavírus-törvény körüli küzdelemből az ellenzék.

A választópolgároknak csak a 25 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzik a munkájukat, s még a kormánykritikusoknak is csak a 43 százaléka gondolta ezt. Azaz az ellenzéki választók többsége ezúttal ellenzékellenes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére