Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2016.05.12. 19:59

Merkel már a határokat védené; Lázár: csak együtt léphetünk fel a betelepítési kvóta ellen; Elmozdították a brazil államfõt, veszélyben az olimpia? A nap legfontosabb hírei.
Merkel már a határokat védené

Angela Merkel csütörtökön egy berlini pódiumbeszélgetésen kiemelte, hogy a legfontosabb az uniós külső határok védelme, hogy „mi magunk dönthessünk arról, kit akarunk befogadni, és kit nem akarunk befogadni”. Utóbbi sokak számára ismerős lehet, hiszen a bevándorlási válság kezdete óta ezt hangoztatja Orbán Viktor. Angela Merkel láthatóan stratégiát váltott, ami az osztrák kancellár bukásával, illetve a bevándorlásellenes AfD rohamosan növekvő népszerűségével állhat összefüggésben.

Lázár: csak együtt léphetünk fel a betelepítési kvóta ellen

Lázár János csütörtökön elmondta, hogy várhatóan szeptemberben végén, október elején lesz népszavazás a kötelező betelepítési kvótáról. A miniszter szerint a szuverenitásunkat alapvetően érintő kérdésről van szó, ami ellen csak együttesen lehet fellépni. A brüsszeli javaslat a kényszerről szól, ami szembemegy az emberek akaratával. Lázár kijelentette, Magyarország megvédte Európa határát, ennek köszönhető, hogy Németországba kevesebb migráns érkezik.

Elmozdították a brazil államfőt

Dilma Rousseff brazil államfő elmozdítása sikerrel járt. Csütörtökön a szenátus megszavazta az elnöknő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Rousseff mandátuma 2018-ban járt volna le, de így az olimpia előtt három hónappal távoznia kell hivatalából, amíg a legfelsőbb bíróság és a szenátus megvizsgálja az elnöknő ellen felhozott vádakat. Egyelőre nem tudni, hogy ez milyen hatással lesz az olimpia megrendezésére.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére