Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.08.16. 19:59

Aranyérmes a Kozák Danuta - Szabó Gabriella kajakpáros 500 méteren; nem a szakemberek túlterhelése okozta a tûzszerészek halálát Hortobágyon; százával oktatjuk a migránsgyermekeket. A nap legfontosabb hírei.
Aranyérmes a Kozák Danuta — Szabó Gabriella kajakpáros 500 méteren

Baráth Etele szerint Kozák Danuta legyőzte önmagát azzal, hogy betegsége ellenére is megnyerte a riói olimpiát párosban Szabó Gabriellával kajak 500 méteren. Kozák Danutának, aki egyesben és négyesben is címvédőként indul Rióban, ez a "győzelem hihetetlen erőt, magabiztosságot ad, s holnapra, az egyesre még fog javulni az egészségi állapota" – mondta Baráth, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

HM: nem a szakemberek túlterhelése okozta a tűzszerészek halálát Hortobágyon

A Magyar Nemzet a tárca parlamenti államtitkárának írásbeli válaszára hivatkozva állította, hogy túlterheltség okozta a Hortobágyi Nemzeti Parkban július elsején történt bombarobbanást. A Honvédelmi Minisztérium kiemelte, hogy ez semmilyen összefüggésben sincs a tűzszerészbaleset okaival. Az abban megadott túlóraadatok az egész ezred teljes állományára vonatkoznak és nem csak a tűzszerész katonák által teljesített túlórákra. Közölték, hogy a tragikus tűzszerészbaleset okainak feltárására indított független szakértői vizsgálat nem zárult le, az jelenleg is zajlik, annak eredményeit a minisztérium, a Magyar Honvédség a közvéleményhez hasonlóan várja.

Százával oktatjuk a migránsgyermekeket

Pukli István a múlt héten írt bicskanyitogató levelet a KLIK-nek, amiben arról érdeklődött, hogy migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról települt be. Az eset apropója az volt, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egy kérdőívet küldött szét az iskoláknak, amelyben a tanköteles korú bevándorlók oktatási kötelezettségének teljesítésével összefüggő kérdéseket tettek fel.  Pukli István felháborodásában nem adott választ, ugyanis szerinte nem egyértelmű, mit jelent a migráns szó. A KLIK a Magyar Időknek elmondta, hogy a migráns tanulók ellátása többletforrást igényel, a tárca a tervezés miatt szeretné pontosan tudni a létszámot, illetve azt, hogy a 2015/16-os tanévben mekkora összeget kellett erre fordítani. Az idei tanévben összesen 588 migránsgyermeket, míg az előzőben 345-öt helyeztek el sikeresen az iskolákban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére