Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2016.08.24. 19:59

Nem pártkérdés a kvótaellenesség Magyarországon; Milos Zeman szerint a migránsok nem fognak beilleszkedni; szükségállapotot rendelhetnek el Ausztriában.
Nem pártkérdés a kvótaellenesség Magyarországon

A magyarok 68 százaléka elégedett azzal, ahogy a kormány kezeli az illegális határátlépéseket, e téren az ellenzéki szimpatizánsok több mint fele a kormány mögött áll – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. Tízből nyolc magyar változatlanul tart attól, hogy az illegális bevándorlók között terroristák is lehetnek. Továbbá a megkérdezettek közel négyötöde pedig a kényszerbetelepítés ellen foglal állást. Jól mutatja az ügy pártszimpátiát felülíró jelentőségét, hogy tízből hét ismeretlen pártpreferenciájú megkérdezett határozottan kvótaellenes.

Milos Zeman szerint a migránsok nem fognak beilleszkedni

A cseh államfő szerint az Európába érkező muszlim migránsok más kulturális környezetből érkeznek, mint az európai, emiatt pedig kétséges, hogy lehet-e integrálni őket az európai társadalmakba. Zeman szerint ma a biztonsági helyzet Európában rosszabb, mint egy évvel korábban. Ennek legfőbb oka az Iszlám Állam és a tevékenységével összefüggő események. A cseh elnök megismételte korábbi felvetését, miszerint szélesebb nemzetközi katonai, esetleg NATO-akcióra lenne szükség a terrorszervezet ellen.

Szükségállapotot rendelhetnek el Ausztriában

Még a Magyarországgal való egyeztetés előtt dönteni kell az Ausztriában bevezetendő szükségállapotról — jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter. A szükségállapot bevezetése esetén a migránsok belépését már az osztrák határnál visszautasítanák, és ettől csak emberi jogi okokból térnének el. Sobotka szerint, ha Ausztria a határon elutasítja a menekülteket, és Magyarország nem fogadja vissza őket, akkor  több lehetőség is van, az egyik, hogy a menedékkérők feltorlódhatnak a határon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére