Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2017.07.04. 19:59

Orbán Viktor szerint meg kell erõsíteni az EU-t belül is és kívül is; mindeközben rekord magas a radikális iszlamisták száma Németországban, és Svédországban is hasonló a helyzet. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán: meg akarjuk erősíteni az EU-t belül is és kívül is

Tárgyalást folytatott kedden Budapesten Orbán Viktor, valamint Robert Fico szlovák, Bohuslav Sobotka cseh és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, illetve Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő. Orbán Viktor a megbeszélést követő sajtótájékoztatón kiemelte: "a visegrádi négyek kifejezték elismerésüket és megbecsülésüket Egyiptom elnökének azért a munkáért, amellyel stabilizálni próbálja országa térségét". Mint elmondta, a tanácskozáson a terrorizmus és az illegális migráció; valamint az Egyiptom és Közép-Európa közötti gazdasági együttműködés helyzete volt napirenden, melyről bővebben ITT olvashatsz.

Rekordmagas a radikális iszlamisták száma Németországban

A német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal, a BfV kedden adta ki éves jelentését, melyből kiderült, hogy Németországban minden korábbinál magasabbra, 680-ra emelkedett az erőszakra hajlamos, közveszélyes iszlamisták száma, és az iszlamista terrorizmus vált az első számú belbiztonsági kihívássá. Ameddig két évvel ezelőtt csak 8350 szalafistáról volt tudomása a hatóságoknak, addig tavaly 9700 radikálist tartottak nyilván. Ez a szám idénre sokkal magasabb lett, hiszen már több mint tízezer, pontosan 10 500 radikális nézeteket valló embert ismernek az elhárítók. A megdöbbentő számokról bővebben ITT olvashatsz.

Svédországban tízszer annyi dzsihadista van, mint a migránsválság kezdete előtt

Az elmúlt két évben drasztikus demográfiai és nemzetbiztonsági változások mentek végbe Svédországban, ami kizárólag a "wir schaffen das" felfogás svédországi változatának köszönhető. 2010-ben mindössze 200 szélsőséges iszlamistát tartottak a titkosszolgálatok számon, míg a migránsválság beköszönte óta több mint 2 ezret. Ez több társadalmi problémához is vezetett az elmúlt időszakban, a szociális eróziót pedig illusztrálta az az áprilisban bekövetkezett stockholmi, iszlamista merénylet, melynek keretében egy üzbég migráns a gyalogosok közé hajtott öt ember halálát és további 15 ember sérülését okozva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére