Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Forisek Ádám

2019.06.13. 19:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Mai nap informális találkozót tartottak Budapesten a V4 országok miniszterelnökei. A megbeszélésen Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Peter Pellegrini szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő egyetértettek: a visegrádi országok olyan jelölteket támogatnak az Európai Unió vezető tisztségeire, akik megfelelő tapasztalattal és felkészültséggel rendelkeznek, és akik tisztelik a közép-európai népeket, valamint a V4-együttműködést. Kifejezett elvárás tehát velük szemben, hogy a közös európai döntések meghozatalakor mindig vegyék figyelembe a közép-európai szempontokat és érdekeket.

Az úzvölgyi támadással kapcsolatban is több fejlemény látott ma napvilágot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, hogy a magyarellenes erőszak valódi felelőseit kell megbüntetni, nem pedig annak áldozatait. A Honvédelmi Minisztérium pedig jelezte, hogy képviselői ott lesznek a román védelmi minisztériummal tartandó megbeszélésen.

Ma tartották az első szavazási fordulót a kormányzó brit Konzervatív Pártban, a szavazás célja az, hogy megválasszák Theresa May utódját. Az első fordulót toronymagasan nyerte a korábbi külügyminiszter, Boris Johnson, 114 szavazattal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére