Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.10.24. 07:59

Sohasem mondunk le a szabadságról; a magyarok mindig számíthatnak Lengyelországra; káosz és erõszak Calais-ban. A nap legfontosabb hírei.
Sohasem mondunk le a szabadságról

A magyarok sohasem mondanak le a szabadságról, nem törődnek bele az elvesztésébe, és a legreménytelenebb helyzetben is elő tudják varázsolni– mondta a miniszterelnök vasárnap a Kossuth téren. A kormányfő kiemelte: 1956 októberében Budapesten " a történelem menete fordulatot vett", a "megjövendölt kommunista világforradalom helyett kitört a kommunista világ elleni forradalom", és "megüzentük a Nyugatnak", hogy a Szovjetunió sebezhető. "Mi, magyarok európai nemzet akarunk maradni, és nem egy nemzetiség akarunk lenni Európában"– mondta a kormányfő.

A magyarok mindig számíthatnak Lengyelországra

A magyarok mindig a barátaink voltak, és a jövőben, a legnehezebb pillanatokban is mindig számíthatnak Lengyelországra - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap Budapesten, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Kossuth Lajos téren rendezett ünnepi nagygyűlésen elmondott beszédében. "Ezrek haltak meg, óriási árat fizettetek, de végül is, évtizedek múltán, sok szenvedés és áldozat árán sikerült visszaszereznetek a szabadságot. Akik a szívükben hordják a szabadságot, azokat semmi sem törheti meg. Visszaszereztétek a szabadságot, és most építitek a jóléteteket" – mondta a lengyel elnök.

Káosz és erőszak Calais-ban

Az éjjel megkezdődött a calais-i dzsungel felszámolása, ami nem éppen zökkenőmentesen zajlik. A hétvége során több kisebb-nagyobb összetűzés alakult ki a migránsok és a rendőrök között Calais-ban. Az este, majd az éjjel folyamán a helyzet azonban tovább romlott. Beszámolók szerint a migránsok kövekkel támadtak a rendőrökre, később pedig tüzet gyújtottak. Beszámolók szerint 1200-1300 rendőr van a táborban, elmondásuk szerint azért, mert nagyon nagy az erőszak kockázata a "szélsőbalos, anarchista szervezet", a No Borders jelenlévő brit tagjai miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére