Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2017.05.04. 07:59

Brüsszel nem hajlandó a kompromisszumra; Mráz Ágoston: továbbra is magas támogatottságnak örvend a Fidesz; Trump Izrael és a palesztinok együttmûködését sürgette.
Brüsszel nem hajlandó a kompromisszumra

Az eddigi tárgyalások eredménytelenek voltak, ezért a kormány „nem kíván változtatni a bevándorlásügyi szabályokon”. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint, ha a brüsszeli bizottság jogi eljárást indít, készen állnak a jogi vita megvívására. A kormány hajlandónak mutatkozott arra, hogy – a gyerekekhez hasonlóan – a fiatalkorú migránsokat a tranzitzóna helyett Magyarországon egy őrzött, ifjúsági táborban helyezzék el kérelmük elbírálásáig. Akkor, ha vállalják a DNS-vizsgálatot. Ez a kompromisszum az Európai Bizottság tisztségviselői számára nem volt elegendő, ők a tranzitzóna létét kifogásolják.

Mráz Ágoston: továbbra is magas támogatottságnak örvend a Fidesz

Mráz Ágoston, a Nézőpont Csoport vezetője szerint a közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy a 2017 tavaszi Fidesz ugyanakkora támogatottságnak örvend, mint a 2014 tavaszi Fidesz. A Medián adatai eddig kilógtak a sorból az összes többi közvélemény-kutató adataival összevetve, mert eddig félmillióval több szavazót, szimpatizánst látott a kormánypárt esetében. A mostani elmozdulással ugyanannyit mértek, mint a többi közvélemény-kutató. Mráz szerint a többi mérés figyelembevételével elmondható, hogy ez nem elmozdulás, csupán beállás a sorba.

Trump Izrael és a palesztinok együttműködését sürgette

Izrael és a palesztinok együttműködését sürgette Donald Trump amerikai elnök szerdán Washingtonban a Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott tárgyalásai után. Donald Trump a közös sajtótájékoztatón leszögezte, hogy kormánya mindenképpen tető alá akarja hozni a palesztin-izraeli békemegállapodást és elkötelezett abban, hogy palesztinokkal és izraeliekkel együtt dolgozzon a megállapodás kimunkálásában. Abbász már a Trumppal folytatott tárgyalások előtt hangsúlyozta, hogy az új amerikai kormányzat „komolyan megoldást akar találni a palesztin kérdésre”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére