Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2017.07.13. 07:59

Trump: Putyin Clintont szerette volna elnöknek; Jelentõsen csökken az állami bürokrácia; Korlátozzák a vállalatok külföldi felvásárlását Németországban.
Trump: Putyin Clintont szerette volna elnöknek

Donald Trump amerikai elnök azt állította egy szerda esti tévéinterjúban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök inkább a demokrata Hillary Clintont szerette volna az Egyesült Államok elnökeként látni a tavalyi választás után. Az amerikai elnök szerint Putyin azért „Hillaryt szerette volna” elnöknek, mert az ő elnöksége „katonailag gyenge” Amerikát hozott volna, és a nyersanyag-, valamint energiaárak is nőttek volna. Putyinról szólva kifejtette, hogy „sok olyan dolgot csinálok, amelynek ő pontosan az ellenkezőjét akarná”.

Jelentősen csökken az állami bürokrácia

Az idén lezárul a minisztériumi háttérintézmények átszervezése, valamint megszüntetése. Míg 2016. január elsején hetvenhat központi költségvetési szerv működött az államigazgatás központi szintjén, az átalakítások eredményeként, 2017. július elsejével ezek száma csaknem felével, negyvenegyre csökkent. A Miniszterelnökség közlése szerint a megszűnt szervek feladatait – változatlan színvonalon – a jogutód központi költségvetési szervek, egyes igazgatási területeken a minisztériumok, illetve a területi közigazgatás megerősítése jegyében a fővárosi és megyei kormányhivatalok látják el.

Korlátozzák a vállalatok külföldi felvásárlását Németországban

A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el a német kormány. A rendeltben szigorítják az Európai Unión kívüli vállalatok tulajdonszerzési bejelentési kötelezettségét, valamint az eddigi két hónapról négy hónapra emelik a legkevesebb 25 százalékos tulajdonszerzésről indított vizsgálat idejét. A gazdasági minisztérium állásfoglalása szerint a rendelet a kritikus infrastrukturális tevékenységet folytató vállalkozások jobb védelmét és a kölcsönösséget szolgálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére