Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2017.08.31. 07:59

Rengeteget túlóráznak a magyar rendõrök; Újabb ISIS-vereség Irakban; és rossz hír az iskolásoknak: véget ért a nyári szünet. Kezdjük a napot.
Rengeteget dolgoznak a magyar rendőrök

Csaknem 36 millió túlórát regisztrált a rendőrség az utóbbi hat és fél évben. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a megnövekedett túlmunkának számos oka van, például az illegális migráció kezelése, de megemlíthető a kiemelt sportrendezvények és a védett vezetők magyarországi látogatásainak biztosítása is. Míg 2011-ben egészében fejenként átlagosan 65 óra túlszolgálatot teljesítettek a rendőrök, addig ez a szám az idei év első felében 120 órára ugrott. A rendőrségi alkalmazottak a túlmunkájukért idén eddig 11 és fél milliárd forintot kaptak a bérük mellé. A rendvédelmi dolgozók egyre többet keresnek, mivel átlagosan ötven százalékkal emelkedik az illetményük 2019-ig, hála a 2015 júliusától elindult életpályamodellnek.

Újabb ISIS-vereség Irakban

Az iraki kormánycsapatok a síita milíciák támogatásával szerdán elfoglalták a Tell-Áfártól északnyugatra fekvő al-Ajádia városát és a közeli Kabak nevű falut az Iszlám Állam terrorszervezet harcosaitól – közölte Addelamír Jarallah, az iraki hadsereg tábornoka. Kaszim Nazzal iraki altábornagy heves utcai harcokról és házról házra terjedő küzdelemről számolt be a harcedzett iszlamisták és az iraki erők között Tell-Áfár 11 kilométerre fekvő külvárosában. Mint mondta, a dzsihadisták hármasával barikádozták el magukat Ajádia szinte minden egyes épületében. A terep nem teszi lehetővé, hogy harckocsikat vessenek be, így a könnyűfegyverekkel és gránátokkal felszerelt gyalogságnak kellett behatolnia a városkába.

Vége a nyári szünetnek

Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A családokat segítő intézkedések között említendő az ingyenes tankönyvellátás az 1-9. évfolyamon tanuló diákok számára, ami azt jelenti, hogy 1 milliónál több diák kap térítésmentesen tankönyvet. Egy kétgyermekes családnál ez a támogatás 35 ezer, míg egy háromgyermekes családnál akár 50 ezer forintos megtakarítást jelenthet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére