Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Forisek Ádám

2017.11.27. 07:59

Ezek voltak a hétvége legfontosabb hírei.
Az Országgyűlés napirendre veheti az EP migránspárti határozatát

Hétfőn, azaz ma kezdeményezik a kormánypártok, hogy az Országgyűlés vegye napirendre az Európai Parlament migránspárti határozatát. Ebben benne foglaltatik többek között a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta, az Európai Unióba belépő migránsok automatikus elosztása, és a családegyesítések felgyorsítása. A kormány szerint a Parlamentben is érdemes tárgyalni erről, hisz így minden képviselő állást foglalhat a határozatról.

Orbán Viktor fogadta a kínai miniszterelnököt

Vasárnap érkezett meg Li Ko-csiang kínai miniszterelnök gépe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország célja, hogy Közép-Európában Kína legfőbb exportpartnere legyen, és így a Közép-Európába irányuló kínai befektetések vonatkozásában is vezető helyen szerepeljen. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint hétfőn 23 kétoldalú megállapodást írnak alá.

Húsvétig húzódhat a kormányalakítás a németeknél

Angela Merkel pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban (CDU) már elvetették a kisebbségi kormány ötletét a Keresztényszociális Unióval és a Zöldekkel, ehelyett egy újabb nagykoalíciót céloznak meg. A CDU-nak így nem kellene minden egyes ügyhöz többséget szerezni a szövetségi parlamentben, ám a nagykoalíció vezetője, Martin Schulz korábban kijelentette, hogy nem hajlandó összefogni a CDU-val. A migránskérdés miatt megnyúlt tárgyalások akár húsvétig is húzódhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére