Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bokor Gábor

2018.02.22. 07:59

Ezek idáig a reggel legfontosabb hírei.
Döbbenetes, hányan haltak meg tavaly iszlamista terrortámadásban

A dzsihadisták a tavalyi esztendőben 1459 merényletet követtek el a világ 42 országában. A merényletekben 13 634 ember vesztette életét, az áldozatok fele civil. Az egyik spanyol szervezet a tanulmányában azt írja, hogy a világon csaknem minden ötödik országot sújtotta valamilyen formában a terrorizmus tavaly. A legtöbb támadást Irakban, Afganisztánban, Nigériában, Szomáliában és Szíriában hajtották végre a dzsihadisták, akik saját nézeteik szerint az iszlám valláson alapuló szent háborút folytatnak. Az áldozatok kétharmada, 10 583 ember az ezekben az országokban elkövetett dzsihadista indíttatású merényletekben vesztette életét. A terrorcselekményekért az esetek csaknem 44 százalékában (641 merénylet) az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és alszervezetei voltak a felelősek.

A románok most a gáz miatt kezdtek el feszkózni

Ismét felütötte a fejét a magyarellenesség Romániában, miután magyar cégek nyerték meg az Arad és Szeged között hamarosan elkészülő román-magyar gázvezeték kapacitáslekötési eljárását. A román Népi Mozgalom Pártjának képviselői a többi ellenzéki párt támogatását keresik ahhoz, hogy parlamenti különbizottságot hozhassanak létre az ügy kivizsgálása érdekében. Korábban már amiatt is sivalkodtak, hogy Szijjártó Péter február eleji bukaresti látogatása után a magyar miniszter elmondta, hogy Magyarországra kerülhet a fekete-tengeri lelőhelyekről kitermelendő földgáz jelentős része, mivel erről a román fél semmilyen konkrétumot nem hozott nyilvánosságra. A román külügy közben bejelentette, hogy az unió által támogatott Bulgária-Románia-Magyarország-Ausztria (BRUA) gázvezetékről van szó, de az energiabiztonsági témákat is napirendre tűző Melescanu-Szijjártó-találkozón nem írtak alá semmilyen egyezményt. A román külügy hozzátette: Bukarest jelentős uniós forrásokat veszíthet, ha nem fejezi be a vezetéket a vállalt határidőre, de egy ilyen létesítmény nem azért épül, hogy egyetlen ország érdekeit szolgálja.

Fegyvert kaphatnak a tanárok az Egyesült Államokban

Donald Trump szerda este fogadta a legutóbbi iskolai lövöldözés túlélőit és az áldozatok rokonait a Fehér Házban. Az amerikai elnök elmondta, hogy mélyen együttérez és együtt gyászol a jelenlévőkkel, majd kitért arra, hogy vannak lehetőségek az erőszak megfékezésére. Kifejtette, hogy támogatná a tanárok és iskolai alkalmazottak fegyvertartását, mert ezzel megakadályozhatók lennének a lövöldözések az oktatási intézményekben. Trump leszögezte, hogy a tanárok fegyverekhez juttatása csakis akkor működne, ha felhasználóik tudják, hogyan kell kezelni a tűzfegyvereket. Véleménye szerint, ha a parklandi iskola egyik sportedzőjének, aki megpróbálta megállítani a lövöldöző Nikolas Cruzt, lett volna fegyvere, akkor sikerülhetett volna elejét venni a tömegmészárlásnak. Az elnök bejelentette, hogy valószínűleg emelik a fegyvervásárláshoz előírt életkort.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére