Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.01.11. 07:59

Golden Globe-ot nyert a Saul fia; már 500 felett a molesztáltak száma; mégis folytatja Kiss László. A nap legfontosabb hírei.
1. Golden Globe-ot nyert a Saul fia

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat a Golden Globe díjátadóján.
Nemes Jeles László filmje az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált újságírók szervezetének elismerését. Így a Saul fia egyre közelebb kerül az Oscar-díjhoz is, hiszen december közepén az is kiderült, hogy az elismerésre esélyes művek kilenc alkotásra szűkített listáján is szerepel. A rendező köszönetet mondott a stábnak, a producereknek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a film amerikai forgalmazójának. A Saul fia a Mustang című francia, az El Club című chilei, a Legújabb testamentum című belga-francia-luxemburgi és a Miekkailija című finn-német-észt filmmel volt versenyben.

 

2. Már 500 felett a molesztáltak száma

A kölni rendőrség közleménye szerint vasárnap estig 516 feljelentés érkezett hozzájuk. A szilveszteri támadások kivizsgálására alakult nyomozócsoport jelenleg 19 személyt kezel gyanúsítottként. A nyomozók videofelvételek, valamint tanúk és áldozatok vallomásainak elemzése alapján próbálnak bizonyítékokat gyűjteni. Egy 19 éves marokkói férfit letartóztattak lopás gyanújával. Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Merkel az eset után azt mondta, hogy a kölni eseményeknek lesznek következményei.

 

3. Mégis folytatja Kiss László

Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti tisztségét. A hírt Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke közölte. A MÚSZ első embere elmondta, hogy eredeti szándékával szemben nem hétfőn, hanem már vasárnap felkereste Kiss Lászlót, aki csütörtökön mondott le posztjáról. Gyárfás Tamás már ekkor is hangsúlyozta, hogy nem nyugszik bele a szakember döntésébe, hiszen a magyar úszósportnak szüksége van Kiss Lászlóra. Az edző mellett korábban kiállt több egykori tanítványa és Risztov Éva is. Hosszú Katinka még szerdán tépte össze a Gyárfás Tamástól kapott szerződését. Az eseményen Kiss László szeretett volna beszélni Hosszúval, azonban az úszó férje ezt nem engedte meg az edzőlegendának. Kiss László a megalázó szituáció után döntött úgy, hogy lemond.

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére