Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.02.27. 07:59

Errõl szólhat a mai nap.

Jó reggelt minden kedves olvasónak! Ma, szerdán az Ákosok és a Bátorok ünnepelnek! Isten éltesse őket.

Ami az időjárást illeti: keleten és délen zavarhatják gyakrabban felhők a napsütést, máshol viszont sokat fog sütni a nap, csapadék nem várható. Az északias szelet a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban -2, +4, délután 8-15 fokot mérhetünk.

Belpolitika kapcsán kiemelendő: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előbb lengyel kollégáját, Jacek Czaputowiczet fogadja; majd Carmelo Abelat máltai külügyi tárcavezetővel fog tárgyalni.

Külpolitikában pedig egyértelműen Donald Trump és Kim Dzsongun találkozója fogja vinni a prímet. Mind az amerikai elnök, mind pedig az észak-koreai vezető Hanoiban tartózkodnak. Trump Twitteren már üzent is: hatalmas lehetőség előtt áll Észak-Korea, ha végrehajtja a nukleáris leszerelést. Kommentárok szerint a legnagyobb kérdés a ma kezdődő kétnapos csúcson az az, hogy sikerül-e előrelépést elérni Észak-Korea atommentesítésében, a tavalyi csúcstalálkozó óta ugyanis nem történt előrelépés ez ügyben. Szkeptikusok szerint Phenjannak esze ágában sincs megválnia atomfegyvereitől, csupán a szankciók enyhítését szeretné elérni.

Mindenesetre helyi idő szerint kora este (közép-európai idő szerint fél tizenkettőkor) ismét történelmet ír a két vezető.

A csúcstalálkozó mellett érdekes lehet a mai nap még, hogy Emmanuel Macron francia elnök Párizsban fogadja Angela Merkel német kancellárt. A tárgyalásokon várhatóan szó lesz az USA-ról, védelmi együttműködésekről, illetve a Brexitről. Moszkvában szintén lesz egy fontos találkozó: Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt. Kínában pedig az orosz, az indiai és a kínai külügyminiszter fog tanácskozni.

Tartsatok ma is velünk!

Ezt a videót pedig küldöm mindenkinek sok-sok szeretettel:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére