Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.06.18. 07:59

Erről szólhat a mai nap.

Június 18-án, kedden az Arnoldok és a Leventék ünnepelnek. Isten éltesse őket! Ami az időjárást illeti: ma még gyakran zavarhatják záporok a napos időszakokat, egy-egy hevesebb zivatar sem zárható ki. A szél a viharok környezetében és időnként északkeleten támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 26-32 fok között alakul.

Kedden folytatódik az Országgyűlés aktuális ülésének második napja, reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal, majd határozathozatalokkal kezdődik. A képviselők ekkor dönthetnek egyebek mellett arról, hogy 2020-at a nemzeti összetartozás évének nyilvánítsák-e. A szavazások után a kabinet adócsomagját tárgyalja a parlament. A Pénzügyminisztérium az előterjesztésről korábban azt közölte, a családvédelmi és a gazdaságvédelmi akcióval összhangban jövőre is folytatódik az adó- és adminisztrációcsökkentés. A pénzügyminiszter akkor úgy fogalmazott, a kabinet családbarát költségvetést terjesztett be. Varga Mihály hangsúlyozta: jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók és nőnek a biztonsági kiadások. A kormány 2020-ban is nullszaldós költségvetést készített az állam működését tekintve.

Varga Mihályék 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további, év végére 67 százalékra történő mérséklődésével, valamint 2,8 százalékos inflációval számolnak.

Az adómódosítások mellett kedden három további kormányzati módosításról is általános vitát tartanak, így terítékre kerül a Magyar Honvédségnél rendszeresíthető beosztások számát érintő változtatási javaslat is.

Ami pedig a külpolitikát illeti: Berlinben Angela Merkel német kancellár és Frank-Walter Steinmeier köztársasági elnök fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt. Brüsszelben frakcióvezetőt választ a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben, a tisztségre az egyedüli jelölt a spanyol Iratxe García Pérez. Londonban megtartják a második szavazási fordulót a kormányzó brit Konzervatív Pártban Theresa May utódja megválasztásának folyamatában, a bennmaradó jelöltek utána televíziós vitán vesznek részt. Orlandóban Donald Trump amerikai elnök hivatalosan is bejelenti indulását a 2020-as választáson.

Tartsatok ma is velünk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére