Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nukleáris széllel szemben pisil az ENSZ

888.hu

2015.09.30. 11:02

Az ENSZ-közgyûlés szerdán a világ nukleáris arzenáljának leszerelésével is foglalkozik.
New York 11:00

A konferencia egyik kiemelt célja, hogy az ENSZ ne pusztán megállítsa az atomfegyverek terjedését, de atombomba-mentessé is tegye a Földet. Ban Ki Mun ennek érdekében azt sürgeti, hogy az 1996-os Átfogó Atomcsend Egyezmény (CTBT) végre hatályba lépjen.

A szerződéshez korábban 164 állam csatlakozott, de ahhoz, hogy életbe is léphessen, még Kína, Egyiptom, India, Irán, Izrael, Pakisztán, az USA és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ratifikálására is van szükség. Utóbbi államok aláírását azonban nehéz lesz megszerezni.

A területet már korábban is szabályozták, az Atomcsend Egyezményt (NTBT) 52 éve 1963. augusztus 5-én írta alá az egykori Szovjetunió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Ez volt az az egyezmény, amely megtiltja az atombombákkal való kísérletezést víz alatt és a légtérben egyaránt.

A kezdeményezéshez azóta több, mint száz állam csatlakozott, köztük Magyarország is; Franciaország és Kína azonban továbbra sem tartozik a nukleáris töltetek alkalmazását egyértelműen ellenző államok közé, mi több, a franciák rendszeresen tesztelik a különböző tölteteiket.

(UN, Napi

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére