Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokba fog ez kerülni!

888.hu

2015.11.28. 19:42

Megkérdeztük a frakcióvezetõket, hogy mit beszéltek ma Orbán Viktorral.

Vasárnap rendkívüli EU-csúcsra ülnek össze az Európai Unió vezetői. Az újabb kormány és államfői találkozón arról próbálnak majd megegyezni, hogy milyen engedményeket tegyen az EU Törökországnak, hogy a törökök megvédjék Európát a rá zúduló népvándorlási hullámtól.

Megkérdeztük a parlamenti frakcióvezetőket, hogy mi hangzott el a kormánnyal közös egyeztetésen.

Fidesz

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a 888.hu-nak válaszolva úgy fogalmazott, hogy a vasárnapi megállapodás legérzékenyebb pontja, hogy megkönnyítik-e a törököknek az EU-s vízum megszerzését. A nagyobbik kormánypárt szerint

furcsa úgy tárgyalni, hogy igazából nincs konszenzuális közös álláspont"

az Európai Unió tagállamai között erről a kérdésről. Kósa hozzátette, hogy a vasárnapi megegyezésen sok múlik, hiszen a törököknek tett ígéretek beváltása könnyen azzal járhat, hogy még több illegális bevándorló érkezik Európába. Szerinte ezzel szemben

Magyarország számára elemi fontosságú, hogy több bevándorló ne érkezzen!

A frakcióvezető szerint mindent meg kell tenni, hogy az unió újragondolja bevándorláspolitikáját és a kötelező kvóta rendszerét.
 

KDNP

A kisebbik kormánypárt, a kereszténydemokraták frakcióvezetője a 888.hu-nak elmondta, hogy az egyeztetésen minden jelenlévő pártvezető egyetértett abban, hogy a kötelező kvótarendszert el kell utasítania Magyarországnak, és abban is, hogy Európa határainak védelmét közösen kell biztosítani. A törökökkel való megegyezésről Harrach Péter elmondta,

úgy érzem, hogy az Európai Unió ezen a tárgyaláson nem indul erős pozícióból. Nincs egységes álláspont az unióban, hanem gyakorlatilag német szempontok érvényesülnek, belpolitikai okok alapján."

Harrach Péter hozzátette,

Görögország határának a védelmét biztosítanánk, szívességet kérnénk a törököktől, ami sokba fog kerülni."

LMP

Az LMP elnöke, Schiffer András a megbeszélés után a 888.hu-nak úgy értékelte az elhangzottakat, hogy sem az uniónak, sem Magyarországnak nem érdeke, hogy úgy állapodjanak meg a törökökkel, hogy közben nem veszik figyelembe, hogy az EU integrációs kapacitása véges. Schiffer szerint elsősorban a közösség, valamint tagállamai biztonsági érdekeire kell tekintettel lenni. Hozzátette,

azt remélem, hogy a miniszterelnök egy konstruktív álláspontot fog képviselni, és bízom benne, hogy lesznek magyar javaslatok."

Schiffer szerint azt is meg kellene vizsgálni, hogy Törökországnak milyen felelőssége van abban, hogy az Iszlám Állam utánpótlási vonalait eddig nem sikerült elvágni.

Engem egészen elképeszt az, hogy – a miniszterelnök tájékoztatása szerint – a holnapi uniós csúcson nem lesz szó az Iszlám Állam esetleges törökországi utánpótlás útvonalairól.”

Hozzátette: a törökországi menekülttáborok kérdése nem elválasztható az Iszlám Állam tombolásától.

Vasárnap a Jobbik is reagált, válaszukban azt írták:

A Jobbik szerint a migránsválság kapcsán Magyarország érdekeinek megfelelő, nemzeti álláspontot fog képviselni. A török tárgyalásokra a jelenlegi helyzet nem tűnik a legalkalmasabb időpontnak."


Az MSZP frakcióvezetője, Tóbiás József pedig nem jelent meg a frakcióvezetők egyeztetésén, és helyettest sem küldött maga helyett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére