Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Asszáddal kokettál a német hírszerzés

Bertha László

2015.12.18. 11:42

A német hírszerzõ szolgálat együttmûködik Asszád szíriai elnök titkosszolgálatával.
BERLIN, 11:42

A német hírszerző szolgálat együttműködik Asszád szíriai elnök titkosszolgálatával – állítja a Bild.

A német lap szerint a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) emberei már huzamosabb ideje járnak Damaszkuszba, hogy a szíriai kollégákkal tárgyaljanak. A találkozók elsődleges célja, hogy információkat cseréljenek a terroristákról, de olyan forródrót kiépítésén is dolgoznak, ami jól jöhet olyan esetben, ha például lezuhan egy német felderítő gép a térségben, a pilótát pedig minél előbb ki kell menteni.

Az együttműködés ugyanakkor igencsak kényes ügy, mivel lassan 5 éve tart a polgárháború Szíriában, és jórészt a titkosszolgálatokat terheli a felelősség az Asszád-rezsim által elkövetett bűnökért. A Bild kiemelte, hogy az elnökhöz hű erők tízezreket raboltak el, illetve számtalan embert kínoztak halálra titkos börtönökben.

A BND egy állomáshelyet is szeretne kiépíteni Damaszkuszban, az előkészületek pedig a Merkel-kabinet tudtával zajlanak. A német kormány a tervek szerint 2016 elején hozza meg a végső döntést az együttműködés kérdéseit illetően.

A fejleményekről egyelőre nem nyilatkoztak a kormány részéről. Az ellenzéki Zöldek egyik képviselője írásban is benyújtotta kérdéseit, de nem kapott egyértelmű választ.

A megállapodást a „különösen védendő” részletei miatt nem válhatnak ismertté, az állam érdeke pedig jelentősebb súllyal esik latba, mint az információ megismeréséhez fűződő jog.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére