Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyolc évre eltiltották Blattert és Platinit

Sümeghi Lóránt

2015.12.21. 10:02

A FIFA belsõ, etikai vizsgálatának eredményeképpen nyolc évre eltiltották Sepp Blattert és Michel Platinit bármilyen nemû sporttal kapcsolatos tevékenységtõl.
ZÜRICH, 10:00

A FIFA belső, etikai vizsgálatának eredményeképpen nyolc évre eltiltották Sepp Blattert és Michel Platinit bármilyen nemű sporttal kapcsolatos tevékenységtől, miután megállták a helyüket a korrupciós vádak.

A rendelkezés azonnali hatállyal, már mától érvénybe lép. A 79 éves Blatter hosszú karrierje így csúfos véget ér, miután évtizedekig kiemelt labdarúgó-adminisztrátorként tevékenykedett.

A svájci 1998 óta dolgozott a FIFA vezetőjeként, idén a botrányokra való tekintettel be is jelentette, hogy nem indul a következő választásokon. Bejelentése azonban a hatályos rendelkezés megszületése után tárgytalanná vált.

Michel Platini számára nem volt olyan nyilvánvaló visszavonulásának ténye, a francia abban reménykedett, hogy átveheti Blatter helyét, ha a svájci visszavonul. Az UEFA-t 2007 óta irányító, volt francia válogatott kapitány most nyolc évig biztosan nem indulhat a világszervezet választásán.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére