Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel deportálná azokat, akik megsértik Németország törvényeit

888.hu

2016.01.09. 14:23

A német kancellár a szilveszteri erõszakhullámra reagálva javaslatot tett a menekülttörvény szigorítására.
MAINZ, 14:23

Angela Merkel kiutasítaná Németországból azokat a menedékkérőket, akik megsértik országa törvényeit.

A kancellár erről pártja hétvégi ülése után nyilatkozott. A CDU által beterjesztett javaslatot még a német parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A jelenlegi törvények szerint csak a 3 évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélt menedékkérőket lehet kiutasítani Németországból, és őket is csak akkor, ha biztos, hogy saját hazájukban nem lesznek életveszélyben. A kormánypárt javaslata szerint a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt menedékkérőket is deportálhatnák az országból, és megtagadhatnák minden bűnelkövetőtől a menedékjogot.

Ez lett a CDU két napos mainzi kongresszusának eredménye. Egyelőre nem egyértelmű, a háborús övezetekből érkezettekre is kiterjed-e a módosítás.

A kancellár korábban arról beszélt, a Kölnben szilveszterkor történtek komoly kérdéseket vetnek fel és messzemenő következményekkel járnak. A közvélemény történteket követő reakcióját hallva nem is mondhatott mást. Merkel pár napja szembenézést ígért, sajtótájékoztatóján azt mondta:

határozottan szembe kell néznünk [a kérdésekkel], mert nem hiszem, hogy ezek egyedi esetek."

A bevándorlási törvények szigorítása már a hét közepén is felmerült, mint a minimum, amit a kormány tenni kíván. Merkel ennél többet is ígért:

Következetesen meg kell vitatnunk a kulturális együttélés alapjait Németországban. Az emberek joggal várhatnak tetteket is e szavak hallatán"

– ígérte a kancellár.

A szilveszter a német kormány számára is kritikus pillanatnak bizonyult. Szigorított biztonsági intézkedések több nyugat-európai fővárosban, és a fokozott német rendőri készültség ellenére erőszakoskodó tömegek a német nagyvárosokban.  Ezt megelőzően 1,1 millió menedékkérőt regisztráltak Németországban. 

Történt is néhány lépés: a kölni rendőrfőnököt előbb felfüggesztették, majd lemondott; az észak-rajna-vesztfáliai tartomány rendőrfőnökét felfüggesztették, miután kiderült, hogy a tartományban 170 bejelentés érkezett szilveszterkor, ebből 117 esetben szexuális zaklatásról számoltak be az áldozatok. A kölni erőszakhullám kapcsán 31 gyanúsítottat azonosítottak, közülük 18-ról állítják, hogy menedékkérőként érkezett az országba, de a zaklatásokban nem vett részt.

Az Európai Bizottság tavaly év végén kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a menekültügyi törvények módosítása miatt. A bizottság többek között azt kifogásolta, hogy a kormány által még szeptemberben javasolt törvények az ország elhagyására kényszerítik a menedékkérőket akkor, ha a bíróság törvénysértést állapított meg náluk, és ezt abban az esetben sem függesztik fel, ha a bírósági döntés ellen fellebbeznek. A kormány akkor a bizottság döntését az EB által javasolt kötelező kvótarendszert ellenző magyar álláspont miatti bosszúnak minősítette. Németország nem ellenzi a kvótát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére