Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam párizsi mintára robbantott Dzsakartában

888.hu

2016.01.14. 14:58

A párizsi merényleteket vették mintának a dzsakartai robbantók.
DZSAKARTA, 14:58

A párizsi merényleteket vették mintának a dzsakartai robbantók.

A dzsakartai merénylők külföldi turistákat, a helyi biztonsági erőket célozták, és a párizsi terrortámadást tekintették követendő példának – állítja az indonéz rendőrség szóvivője, aki szerint a csütörtöki támadás mögött az Iszlám Állam áll.

A legújabb hírek szerint az indonéz főváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében (egy Starbucks és egy Burger King közvetlen szomszédságában) helyi idő szerint 11 körül végrehajtott robbantásos merényletek során legalább 20-an megsebesültek és tizenketten meghaltak: öt terrorista, öt rendőr és két civil, köztük legalább egy kanadai, illetve egy indonéz állampolgárt. A hat támadó gránátokkal és fegyverekkel volt felszerelkezve, és legalább egy motoron menekült a helyszínről, miután lövöldözni kezdett.

 

#JakartaBlasts:- It's claimed Islamic State group was behind attacks http://bbc.in/1ZmjZoh- At least 7 dead, including five suspects- Blasts around major shopping & business district near foreign embassies

Posted by BBC News on Thursday, 14 January 2016

A támadók először robbantottak, majd túszokat is ejtettek, később, a rendőrség helyszínre érkezésekor pedig lövöldözni kezdtek. Összesen öt robbantás történt, és a rendőrség további öt bombát talált a környéken, amelyeket még felrobbanásuk előtt hatástalanított. Legalább egy támadót továbbra is üldöz a rendőrség.

Ez volt az első nagyobb terrortámadás Indonéziában a 2009-es bombamerényletek óta.  Akkor iszlámista szélsőségesek két amerikai tulajdonban lévő hotelnél robbantottak. A muszlim többségű, szekuláris vezetésű állam rendőrsége állítólag még tavaly novemberben értesült arról, hogy a Da'es a közeljövőben támadást tervez az országban. A hatóságoknak annak ellenére sem sikerült megakadályozniuk a merényletet, hogy az elmúlt hetekben riadókészültségben voltak, és különös figyelemmel ellenőrizték a közel-keletről visszaérkező harcosokat. Indonézia nyilvántartása szerint csak tavaly 300 állampolgáruk állt be az ISIS soraiba.

Az USA indonéz követsége a támadás után közleményt adott ki, amelyben felszólítja a Dzsakartában tartózkodó turistákat, hogy kerüljék a belvárost.

(New York Times, CNN, Al Jazeera)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére