Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tízezrek halhatnak éhen az Iszlám Állam miatt

888.hu

2016.02.02. 16:58

Se étel, se gyógyszer nem jut el egy nyugati-iraki város lakóihoz
FALLÚDZSA, 16:58

Se étel, se gyógyszer nem jut el egy nyugati-iraki város lakóihoz, miután az ISIS aláaknázta a bevezető utakat és megtiltotta a civileknek a település elhagyását.

Legalább tízen meghaltak már az étel- és gyógyszerhiány következtében, a élelmiszerárak ugrásszerűen megnőttek, a pékségek pedig már fejadagokban árulják a kenyeret. További tízezreket fenyeget ugyanez a veszély.

Aláaknázta a városba vezető utakat az Iszlám Állam, a civileknek pedig megtiltották, hogy elhagyják a települést. A tartomány kormányzója arra kérte a terrorellenes koalíciót, hogy légi úton nyújtson humanitárius segítséget a lakosságnak.

Fallúdzsa volt az első jelentős város Irakban, amelyet az Iszlám Állam el tudott foglalni, még 2014 januárjában. A Bagdadtól 50 kilométerre fekvő várost az USA vezette terrorellenes koalíció légicsapásainak támogatásával tavaly vették ostrom alá az iraki kormányerők. 

Az Iszlám Állam elleni harc fokozásáról beszélt az amerikai külügyminiszter kedden, a nemzetközi koalíció külügyminisztereinek találkozóján. John Kerry szerint a terrorellenes szövetség jelentős sikereket ért el Irakban és Szíriában, de az ISIS Líbiában is súlyos fenyegetést jelent. Meg kell akadályozni, hogy

a hamis kalifátus hozzáférjen több milliárd dollárnyi olajbevételhez."

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére