Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemcsak mi imádjuk Magyarországot

888.hu

2016.02.10. 12:08

Szinte minden téren jobban teljesített a magyarországi turizmus.

Szinte minden téren jobban teljesített a magyarországi turizmus 2015-ben, mint tavalyelőtt: nőtt a belföldi és a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma, javult a szobák kihasználtsága, és jelentősen nőttek a bevételek.

Közel 26 millió vendégéjszakát regisztráltak tavaly a szálláshelyek, ami 5,4 százalékkal magasabb szám, mint az egy évvel korábbi. Ebből közel fele-fele arányban veszik ki a részüket a külföldi és a belföldi vendégek: majdnem 13-13 millió éjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyen, ami előbbiek esetében 4,6, míg utóbbiaknál 6,4 százalékos növekedés.

Többen jönnek Nagy-Britanniából és Csehországból, kevesebb vendég érkezik viszont Romániából, Olaszországból és Ausztriából. Zuhan a németek érdeklődése Magyarország iránt, 11 százalékkal esett vissza a forgalom. Imádnak viszont minket az izraeliek, 39 százalékkal több éjszakát töltöttek nálunk, mint tavalyelőtt.

Az egész évet figyelembe véve a szobák kihasználtsága 54 százalékos volt, ez 2,4 százalékkal jobb arány, mint az egy évvel korábbi. Pedig az árak is emelkedtek: a szállodai szobák átlagára 7,2 százalékkal 17 475 forintra emelkedett.

Egyre népszerűbb a SZÉP-kártya is: a munkáltatók is nagyobb összeget tettek fel ezekre, és a munkavállalók is nagyobb arányban választották ezt a fizetési módot.

Utóbbival összefüggésben több mint 10 százalékkal nagyobb bruttó árbevételt értek el a kereskedelmi szálláshelyet, összesen közel 370 milliárd forintot. Ennek több mint felét a szállásdíjból származó bevételek teszik ki, amelyek nagyobb arányban nőttek, mint a vendéglátásból befolyó pénzek.

Igazolódtak a várakozások, a turizmus újabb rekordévet zárt"

– kommentálta a KSH adatait Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter tartós maradhat a turizmus bővülése, ráadásul a kedvező folyamat nemcsak Budapesten, hanem az ország valamennyi régiójában érezteti hatását. A tárcavezető elárulta, hogy a turizmus részaránya a GDP-n belül 7-ről 9 százalékra nőtt néhány év alatt.

(MTI, KSH)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére