Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amnesty: megsérti az emberi jogokat Ausztria

888.hu

2016.02.23. 17:18

Sem a felsõ korlát, sem a napi kvóta nem tetszik az osztrák jogvédõknek.
BÉCS, 17:38

Sem a felső korlát, sem a napi kvóta nem tetszik az osztrák jogvédőknek.

A genfi menekültügyi rendszer nem valami "ködös szociális elképzelés", hanem Ausztriára is kötelező érvényű egyezmény – jelentette ki Heinz Patzelt, az Amnesty International ausztriai tagszervezetének vezetője ami nem ismer felső korlátot vagy nap kvótát, sem olyan fogalmakat, hogy "biztonságos származási ország", ahova

vissza lehet küldeni az embereket, mint egy pingponglabdát."

Hús-vér emberekkel játszik dominójátékot az osztrák kormány – mondta Patzelt, utalva a nyugati-balkáni országokon végigmenő folyamatokon. A jogvédő szerint Ausztria kényszerítette rá a balkáni útvonal államait a jogsértések megvalósítására. Beszólt Franciaországnak is, akik annak ellenére bírálják most Bécset, hogy Calaisnál hónapok óta szörnyű állapotok uralkodnak.

Szánalmas, nevetséges és tűrhetetlen"

– így minősítette az Amnesty helyi vezetője azt, hogy Ausztria csak 80 menedékkérelmet hajlandó naponta befogadni, miközben a felső határról csak olyan esetekben kellene beszélni, mint Bejrút, ahol a polgármester egymillió befogadott menekült után szólalt fel.

Visszautasította az Amnesty vádjait Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminisztere, egyúttal bejelentette, hogy a napi kvóta további csökkentését tervezik.

Csak 3200 migráns léphet be Ausztria területére, és csak 80-an adhatnak be menedékkérelmet a múlt héten életben lépett rendszer értelmében.

(MTI, Heute)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére