Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emlékszik még valaki Simon Gáborra? Megy a böribe

888.hu

2016.03.04. 14:38

Vádat emeltek Simon Gábor volt szoci képviselõ ellen. A fõügyészség reméli, hogy leültetik a korrupt politikust.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő ellen – jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője pénteken.

Keresztes Imre főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozza az egykori politikusra, akit hamis magánokirat nyolc rendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolnak. Mellékbüntetésként pénzbüntetést és közügyektől eltiltást kért a vádhatóság.

Simon bűnei:
  • 1. 120 milliós vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek

Simon Gábor ismeretlen forrásból 267 millió forint bevételt szerzett, ami után ráadásul egy fillért sem adózott.  

  • 2. Hamis magánirat felhasználásának vétsége

2008 és 2012 közötti adóbevallásaiban és képviselői vagyonnyilatkozataiban kizárólag a képviselői tisztségéből, valamint államtitkári megbízatásából származó jövedelmeit tüntette fel, ezeket az ismeretlen forrásból származó jövedelmeket nem.

Simon Gáborról, az MSZP volt elnökhelyetteséről 2014 február elején derült ki, hogy több százmillió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is nyilvánosságra került, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitottak számlát, amelyen szintén milliók vannak.

Folytatta útját a „Munkát, kenyeret!” jelszóval meghirdetett éhségmenet Miskolcról Budapestre. A képen Simon Gábor, az...

Közzétette: atv.hu – 2012. február 8.

Az éhség menetében az első sorban gyalogolt Simon "Negyedmilliárd" Gábor. 2013-ban az ATV facebook oldalára kiposztolt kép tanulsága szerint a korrupt MSZP-s politikus a Munkát, Kenyeret! jelszóval meghirdetett rendezvényen nélkülözött. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére