Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.03.30. 07:59

Görögország miatt hiúsulhat meg az EU-török paktum; olcsóbb lehet a közétkeztetés; folytatódik a nyomozás a terézvárosi ingatlanpanama ügyében.
Görögország miatt hiúsulhat meg az EU-török paktum

Görögország máig nem hozta meg azokat a törvényi intézkedéseket és módosításokat, hogy az európai országok hatékonyan támogathassák a görög hatóságok munkáját az illegális bevándorlás visszaszorításáért. Görögország tehát nem tudja teljesíteni a menekültválság kezeléséről kötött EU-Törökország megállapodás előírásait. A német kormány 100 menekültügyi szakember mellett egy legfeljebb 200 fős egységet is felajánlott a görögöknek, ők azonban nem hozhatnak hatósági döntéseket Görögországban.

Olcsóbb lehet a közétkeztetés

Az állam teljes egészében átvenné a közétkeztetés felügyeletét az önkormányzatoktól, a javaslatról a kormány már tárgyalásokat is folyatott. A kormány azt reméli a terület esetleges központosításától, hogy csökkenjenek a közétkeztetés árai. Jelenleg magáncégek vesznek részt a közétkeztetésben, amik a profit megszerzésében érdekeltek elsődlegesen. A közétkeztetés számos területre kiterjed, mint például az iskolai és az egészségügyi étkeztetésre.

Folytatódik a nyomozás a terézvárosi ingatlanpanama ügyében

A Fővárosi Főügyészség arról döntött, hogy meghosszabbítja a terézvárosi ingatlanok eladása ügyében elrendelt nyomozást, amely szerdán járt volna le. Az évek óta húzódó ügynek négy újabb gyanúsítottja van, ugyanakkor több információt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el. Az ügyben öt Andrássy úti ingatlan értékesítése szerepel. Ennek kapcsán korábban egykori és részben jelenlegi MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselőket gyanúsítottak meg hűtlen kezeléssel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére