Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Személyében támadta Obamát a londoni polgármester

Sümeghi Lóránt

2016.04.23. 10:18

Barack Obama afroamerikai örökségére utalgatott Boris Johnson londoni polgármester, botrány lett belõle.
LONDON, 10:18

Barack Obama afroamerikai örökségére utalgatott Boris Johnson londoni polgármester, botrány lett belőle.

A londoni polgármester egy brit napilapban fejtette ki véleményét arról, miszerint feltehetően Barack Obama a kenyai öröksége miatt távolíttatta el Sir Winston Churchill képmását a Fehér Házban található irodájából.

Ugyanis Johnson szerint Obama nyilvánvalóan az afroamerikai családi háttere miatt néz ferde szemmel Nagy-Britanniára, amelynek globális gyarmatbirodalma bekebelezte az afrikai kontinens egy részét.

Boris Johnson konzervatív polgármester szavait gyorsan át is vette Nigel Farage, az Angol Független Párt elnöke is, aki szerint Obama csupán azért támogatja Nagy-Britannia unióban maradását, mert abból az USA-nak érdeke származna:

amennyiben Obama annyira támogatja, hogy Brüsszelből határozzák meg London vezetését, miért nem adja át Mexikóvárosnak a Washingtont érintő kérdéseket és döntéseket." 

A két politikus megosztó kijelentése nagy felháborodást váltott ki a brit baloldali politikusok körében. Többen szalonrasszistának nevezték Johnsont, míg mások lekicsinylően értekeztek Nigel Farage személyéről, miszerint nem érdemes komolyan venni egy olyan politikust, aki ki szeretne válni az unióból. Barack Obama nem reagált egyik kijelentésre sem.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére