Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSZP: Magyarország gazdaságilag még az elsõ osztályban játszott 2010-ben

888.hu

2016.05.21. 19:58

Az MSZP kormányzása idején Magyarország végig befektetõi kategóriában volt - reagálta a szocialista párt szombaton arra, hogy a Fitch Ratings hitelminõsítõ a befektetésre javasolt kategóriában sorolta az országot.

A Fitch pénteken késő este jelentette be Londonban, hogy a devizában kibocsátott hosszú lejáratú szuverén magyar adósságállomány osztályzatát az eddigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BBB mínusz"-ra javította. A magyar államadósság-eszközöket a Fitch - a három nagy közül elsőként - ismét a befektetésre javasolt kategóriában tartja nyilván, mivel a "BBB mínusz" besorolás a befektetési ajánlású sáv alapszintje.

Az egykor, trükkök százait – "amiről nektek nem kell tudnotok" – bevető MSZP reagálásában az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája miatt került a bóvli kategóriába az ország.

Az ország mindezért óriási árat fizetett, hisz ma már több mint négymillió magyar ember él a létminimum alatt – kapta elő a kalapból kedvenc számát a szocialista párt.

Úgy fogalmazunk, hogy Orbán Viktor is értse: miért kellene annak örülni, hogy Magyarország, amely 2010-ben gazdasági értelemben az első osztályban játszott, most 6 évvel később feljutott a harmadosztályba"

– fogalmazott az MSZP.

Ennek kimondásához már tényleg vastag bőr kell...

Ennél csak Szanyi kapitány 2012-es mondatai voltak erősebbek:

Van egy mondatom, amit még élő ember nem tudott megcáfolni. 2002 és 2010 között ez az ország többet fejlődött, mint történelmének ezer éve alatt bármelyik másik egybefüggő nyolc esztendőben."

Szerencsére ez a korszakalkotó mondat élő adásban hangzott el. 17:00-tól lehet megtekinteni, de ínyenceknek kötelező az egész videó.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére