Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump Brüsszel ellen kampányol

888.hu

2016.06.03. 16:58

Donald Trump az Egyesült Királyságba látogat. A dolog érdekessége, hogy mindössze egy nappal azelõtt érkezik meg, hogy a britek az Európai Unióban maradásról tartanak népszavazást. A referendum a legjelentõsebb politikai esemény a szigetországban évtizedek óta.
WASHINGTON, 16:28

Donald Trump az Egyesült Királyságba látogat. A dolog érdekessége, hogy Trump egy nappal a britek sorsdöntő népszavazása előtt utazik az országba. A referendum évtizedek óta a legjelentősebb politikai esemény a szigetországban.

Nagy-Britannia polgárai június 23-án szavaznak arról, hogy az országuk továbbra is az EU tagja maradjon-e vagy sem.

A republikánus párt – vélelmezett – elnökjelöltje június 22-én utazik Skóciába, hogy részt vegyen a Trump Turnberry Hotel ünnepélyes megnyitóján.

Trump jelöltségét hivatalosan júliusban jelenti be a párt.

Eredetileg június 24-én utazott volna az Egyesült Királyságba, pont azon a napon, amikor kihirdetik a népszavazás eredményét.

Az út előre hozásának híre elindította azokat a spekulációkat, amelyek szerint az üzletember az útja során ki akar állni a brexit mellett.

Trump korábban véleményt nyilvánított a kérdésben, azt mondta, hogy támogatja a brexitet – a britek EU-ból való kilépését –, mert a migráció

borzasztóan rossz Európának".

A Fox News-nak adott interjújában elmondta, hogy

Nagyon jól ismerem Nagy-Britanniát. Sok ott a befektetésem. Én azt mondom jobb nekik kint, mint bent, de azt szeretném, ha maguk hoznák meg a döntést."           

David Cameron brit kormányfő vegyesen nyilatkozott Trumpot illetően – Cameron a maradás mellett kampányol. Elismerte, hogy Trump teljesítménye, amivel elnyerte a republikánus párt jelöltségét, "tiszteletre méltó". Korábban azonban, amikor Trump arra szólított fel, hogy tiltsák meg a muszlimok beutazását az USA-ba, akkor a miniszterelnök szerint az elnökjelölt nézetei "megosztóak, ostobák és helytelenek".

A Turnberry felavatása után Trump Aberdeenbe látogat, majd átugrik Írországba is, ahol a tulajdonában álló Doonbeg golfpályán üti el az időt.

További érdekes egybeesés, hogy Joe Biden alelnök is ebben az időpontban fog Írországban tartózkodni.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére