Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker lusta és alkoholista, az európaiak pedig nem szeretik az uniót

888.hu

2016.06.19. 13:28

Egy friss kutatás szerint az európaiak nem szeretik az Európai Uniót. Kiszivárgott infórmációk alapján az AFP arról ír, hogy maradnak az Oroszország elleni szankciók. Vasárnapi híreink az Európai Unióról.

Egy friss kutatás szerint az európaiak nem szeretik az Európai Uniót. Kiszivárgott infórmációk alapján az AFP arról ír, hogy maradnak az Oroszország elleni szankciók. Vasárnapi híreink az Európai Unióról. 

Felmérések szerint elfordulnak az emberek az Európai Uniótól 

Az európaiak tényleg nem szeretik az Európai Uniót. Két héttel a brit népszavazás előtt ez derült ki egy kutatásból, amelyet a Pew nevű cég végzett 10 tagállamban. Az euroszkepticizmus egyre nagyobb teret nyer, és a polgárok fele támogatja csak az uniót.

Ugyanakkor a megkérdezettek mindössze 16 százaléka mondta azt, hogy Nagy-Britannia kilépése jót tenne az uniónak, 70 százalék szerint rossz hatása lenne a döntésnek.

Juncker miatt roskadozik az Európai Unió

Emellett negyven uniós politikus, diplomata és tisztviselő megkérdezésével készített lesújtó portrét a Politico Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság luxemburgi elnökéről. A cikk három fontos megállapítást tesz: 

  • A Bizottság elnöke lusta, nem szeret dolgozni. A megkérdezett diplomaták szerint néha észre sem veszik a hiányát. 
  • Dohányzik, iszik és büdös. A Politico Juncker egészségügyi problémáiról is ír, megemlítve, hogy vesekövei mellett láncdohányos. Az alkoholt sem veti meg, állította korábban többek között az eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem. 

A beszámolk szerint Junckernek

nem az alkohollal van problémája, hanem alkohol nélkül” 

Az Eurologus megkérdezte a brüsszeli magyar Állandó Képviselet vezetőjét, Várhelyi Olivért is, aki a stratégia hiányát rótta fel.

Ez inkább egy PR-bizottság. Sokkal inkább a külsőről és arról szól, hogyan néz ki a sajtóban”

– mondta.

A cikk alapján egy roskadozó, belső problémákkal küszködő birodalom képe rajzolódik ki, akit ráadásul inkompetens vezetők irányítanak. 

A kiszivárgott hírek szerint maradnak az Oroszország elleni szankciók

Az uniós külügyminiszterek hétfőn további hat hónappal meghosszabbíthatják az Oroszország elleni szankciókat. Ezt az AFP hírügynökség közölte magas rangú uniós forrásokra hivatkozva. Moszkva a korábbi uniós büntetőintézkedések miatt sok uniós áru importját megtiltotta.

A kormány szerint az orosz gazdaság már alkalmazkodott a helyzethez.

"A híres francia sajtokat orosz termékekkel helyettesítettük, ezeknek egyre jobb a minőségük és egyre több van belőlük" – mondta az orosz gazdasági kamara alelnöke, 
Nikolai Ostarkov.


(Kép: Politico)

(Forrás: Politico, AFP, MTI, Eurologus

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére