Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig jut pénz a bevándorlókra Németországban

888.hu

2016.07.07. 18:08

A tartományi kormányzatok összesen 8 milliárd eurónyi forrást követelnek a szövetségi kormánytól az elkövetkezendõ három évre, hogy finanszírozni tudják migránsok tömegeinek a képezését és ellátását.
MÜNCHEN, 18:08

A tartományi kormányzatok összesen 8 milliárd eurónyi forrást követelnek a szövetségi kormánytól az elkövetkezendő három évre, hogy finanszírozni tudják migránsok tömegeinek a képezését és ellátását.

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter visszautasította a tartományi kormányok kérését. Korábban is volt ilyesmire példa: a német tagállamok akkor azt kérték, hogy a szövetségi kormány adjon nekik fejpénzt az ellátandó migránsok után. Schäuble akkor azt mondta, hogy állítsanak össze egy pontos költségvetést, hogy mire és mennyit szeretnének költeni, majd vitassák meg vele a tervezetet.

Kidobott pénz az integráció: Ötven migránst sikerült eddig munkába állítani a 2 millióból Németországban

Több politikus is arról beszélt az eset kapcsán, hogy Angela Merkel kormánya képmutató és kudarcot vallott abban, hogy felelősséget vállaljon a befogadó politika következményeiért.

A bajor miniszterelnök, Horst Seehofer szerint

a kormány arról beszélt, hogy közös a felelősségünk a migránsok befogadása kapcsán, egy évvel ezelőtt. Ehhez képest a kormány jelenleg kibújik a felelősség alól azzal, hogy még a migránsok ellátásával és képzésével kapcsolatos költségek 20 százalékát sem vállalják át a tartományoktól. Wolfgang Schauble arra kérte az Európai Uniót, hogy cselekedjen gyorsan és hatékonyan. Mi is erre kérjük őt."

Seehofer szerint mintegy 1,5 milliárd euróra lenne szükség 2016-ban, 2,5 milliárd euró kellene 2017-ben, és 4 milliárd euró kellene 2018-ban ahhoz, hogy hatékonyan lehessen kezelni a helyzetet.

A kormánynak komoly adóbevételei és nagy tartalékai vannak. Nem akarjuk veszélybe sodorni a szövetségi kormány költségvetési politikáját, de három év alatt 8 milliárd euró nem borítaná meg a költségvetést"

– mondta Seehofer.

Abba már beleegyezett a kormány, hogy a tartományok kapjanak 1 milliárd eurót, amelyet a migránsok elszállásolására és a menekültek árváinak támogatására költhetnek.

A német sajtó egyre kritikusabb hangot üt meg Merkel befogadó politikájával szemben. A jelenlegi helyzet egyenes következménye volt annak, hogy Merkel korábban kijelentette, Németország kapui nyitva állnak a menekültek előtt.


Ezt olvastad már?

  • 40 millió forintért deportáltak 3 migránst egy magángéppel Németországból
  • Milliárdos üzletté vált a menekültipar

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére