Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.07.08. 07:59

A német parlament elfogadta a menekültek beilleszkedésérõl szóló törvényt; rendõrök elleni erõszakhullám az USA-ban; tûzifarekordot döntöttünk télen. Ezek a mai reggel legfontosabb hírei.
A német parlament elfogadta a menekültek beilleszkedéséről szóló törvényt

Kötelezni lehet a jó eséllyel Németországban maradó menedékkérőket és menekülteket a 600 órás német nyelvi tanfolyamok és társadalomismereti kurzusok látogatására. Azokat, akik nem tesznek eleget integrációs kötelezettségeinek a szociális juttatások csökkentésével lehet büntetni. Emellett a migránsokat három évig röghöz köthetik, azaz előírhatják nekik, hogy hol lakjanak. A szakmai képzésben részt vevő menedékkérők automatikusan tartózkodási engedélyt kapnak egészen a képzésük végéig.

Rendőrök elleni erőszakhullám az USA-ban

Több amerikai nagyvárosban tömegtüntetések kezdődtek csütörtök este amiatt, hogy a rendőrök brutális módon lelőttek két afroamerikait. Az első jelentésekkel ellentétben Dallasban nem két, hanem tíz rendőrt lőttek meg a tüntetők, akik közül hárman meghaltak. Chicagóban, New Yorkban, a texasi Dallasban, a minnesotai St. Paulban és a louisianai Baton Rouge-ban is tüntetések kezdődtek a rendőri túlkapások miatt. 

Tűzifarekord

Az előzetes minisztériumi számításnál is többen, csaknem 185 ezren jutottak szociális tüzelőhöz idén télen, ami kétezerrel több a tavalyi rekordnál. Az előzetes számításokhoz képest tizenkétezer köbméterrel több tűzifát és háromezer mázsával több barnakőszenet osztottak ki. Idén összesen 2184 település kapott támogatást a tüzelő megvételére, ami szintén rekordnak számít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére