Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliárdokkal tartoznak az MSZP-sek

Tóth Dalma

2016.08.09. 10:58

Az MSZP-nek több milliárdos hiteltartozása van, amit nem tud kifizetni.

Nem elég, hogy másfél milliárdos hiteltartozása van a szocialista pártnak, még 300 millióval tartoznak a volt beszállítóiknak is. Az MSZP azt reméli, hogy jó áron el tudja adni a Jókai utcai székházát és a befolyt összegből rendezni tudja tartozásainak egy részét.

A tartozásuk egy része még 2010-ből származik. Annak ellenére, hogy már akkor sem állt túl jól a párt anyagilag, 2014-ben újabb hiteleket vettek fel a választásokra. Az MSZP a másfél milliárdos hiteltartozás kamatai miatt nem tud fizetni a beszállítóinak.

A hitelfelhalmozásban az is közrejátszhatott, hogy a felvett hitelek miatt a szocialistáknak csökkenteni kellett a kiadásaikat, ráadásul a 2010-es választás után 432 millióval kaptak kevesebbet a központi költségvetésből.

A pártnak 2014-ben 2 milliárd forintos tartozása volt. Az elmúlt két évben sikerült 500 milliót visszafizetniük, így "csak" másfél milliárdot kell még visszafizetniük. A háromféle hitelből az egyik, a Jókai utcai székházra felvett svájci frank alapú devizahitel. A másikat még 2010 előtt vették fel a Magyar Fejlesztési Banktól, a harmadik pedig egy napi likviditást biztosító hitelkeret.

Az MSZP-nek középpártként nincs szüksége ekkora ingatlanvagyonra, ezért próbál túladni a pártirodáin és a székházán. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Geoholding és a Móra Könyvkiadó hajlandó megvenni a székházat 800 millió forintért. Az MSZP a Jókai utcából már tavaly kiköltözött; az üléseit a Képviselői Irodaházban tartja, székháznak pedig a VII. kerületi irodát használják, mióta kiköltöztek a Jókai utcai székházból.

(Népszabadság)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére