Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lassan kisöprik az Iszlám Államot fellegvárából

Bokor Gábor

2016.08.11. 18:28

Az utóbbi napokban a líbiai kormány az Egyesült Államok segítségével sikeresen szorította vissza az Iszlám Állam milicistáit, és ha sikeresen kiûzik õket, lassan helyreállhat a rend a polgárháború sújtotta országban.
SZURT, 18:28

Az utóbbi napokban a líbiai kormány az Egyesült Államok segítségével sikeresen szorította vissza az Iszlám Állam milicistáit, és ha sikeresen kiűzik őket, lassan helyreállhat a rend a polgárháború sújtotta országban.

A líbiai Szurt polgármestere szerint a hadsereg, amerikai támogatással szabadította fel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet líbiai központjának a hetven százalékát.

Szerdán jelentette be az Egyesült Államok, hogy szárazföldi speciális egységekkel is bevonul az arab országba, azóta számos stratégiailag fontos várost és támaszpontot támadtak meg a koalíciós erők. 

A város polgármestere, Mokhtar Khalifa az AP hírügynökségnek elmondta, a város nagy részében már a ENSZ-közeli Tripoli központú kormányzathoz hű seregek járőröznek. 

A szerdán kirobbant harcok óta a kormányerők tizenhat embert vesztettek el, és hetvenen megsérültek. Legtöbbjükkel iszlamista mesterlövész végzett, ám többször hajtottak végre pokolgépes merényletet is a terroristák."

 – mondta Reda Eissa, az egyik helyi tudósító. 

Az Egyesült Államok bejelentésének köszönhetően nagyot léptek a koalíciós erők a terroristák elleni harcban. Az elmúlt másfél napban többet ért el a hadsereg, mint az elmúlt másfél évben.  

A korábbi elnök, Moammer Kadhafi szülővárosát több mint egy éve próbálja visszafoglalni a líbiai hadsereg, ám csak mostanra sikerült érdemi eredményeket elérniük. 

A polgárháború által sújtott ország a vezető halála óta gyakorlatilag politikai csődben van. Az ország négy részre szakadt, Líbia északnyugati részét a Tripoliban található parlamenttel, míg az északkeleti részét egy Bengáziban találhatóval irányítja az úgynevezett egységkormány. A nemzetközi közösségek csak ezeket ismerik el, az ország középső részének nagy részét az Iszlám Állam milicistái foglalták el, míg a déli, sivatagos területeket a tuaregek tartják uralmuk alatt. 

A Vice News riportere napokig élt velük és részletesen bemutatta, hogyan is háborúznak ott.

(AP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére