Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fortélyos félelem megzavarta a szocialistákat

888.hu

2016.09.05. 13:58

Alig kezdõdött el és máris tragikomédiába fulladt a szocialista párt népszavazási kampánya.

Pénteken úgy tűnt, hogy az MSZP berkeiben a bal kéz nem tudja mit csinál a másik bal. Molnár Zsolt ezért vasárnap úgy döntött, hogy elmegy a köztévébe és végre tiszta vizet önt a pohárba.

Molnár Zsolt az MSZP parlamenti képviselője és a nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint kristálytiszta a szocialisták álláspontja. A helyzet ugyanis az, hogy egy éve nem támogatják a betelepítési kvótákat.

Ehhez képest Tóbiás József 2015 októberének elején még úgy fogalmazott, hogy egy közös regisztrációs, elosztási és finanszírozási rendszer nélkül hosszú távon nincs megoldás a menekültválságra. Majd meggondolták magukat és mégsem támogatták a kvóták ötletét. Persze ez sem ilyen egyszerű, de erre még később visszatérünk.

Tehát Molnár Zsolt szerint nem támogatják a kvótarendszert és annak bevezetését.

A probléma azonban az, hogy az MSZP-s Európai Parlamenti képviselők megszavazták azt a javaslatot, amely szerint Magyarország, minden egyes be nem fogadott migráns után negyedmillió eurós bírságot kellene, hogy fizessen az uniónak. Igaz, amint azt Molnár elmondta, Újhelyi István ezt nem szavazta meg, hanem tartózkodott, tehát azért nem az összes MSZP-s EP-képviselő voksolt igennel a migránsbírságra. Ettől mi is megnyugodtunk. Főleg azért, mert a büntetést csak akkor kell kifizetnie Magyarországnak, ha ezzel a tagállamok kormány- és államfőiből álló Európai Tanács (ET) is egyetért – de mivel az EP megszavazta, ezért a javaslattal foglalkozni fog az ET. Molnár végső soron azt akarta kihozni ebből, hogy nincsenek kvóták. Nincs olyan, hogy kényszerbetelepítés. Non est.

Persze akkor nem tudjuk, hogy mégis miről fog dönteni az ET. És azt sem teljesen értjük, hogy a legjelentősebb tagállamok vezetőitől kezdve az EU-s vezetőkig hónapok óta minek is beszél a kvóták bevezetéséről. Ez főleg Olaszország és Németország érdekeit szolgálná. És micsoda véletlen, hogy Merkel eddig négyszemközt a francia elnökkel folytatott megbeszéléseket az európai kérdésekről, az elmúlt hónapokban azonban csatlakozott hozzájuk Matteo Renzi olasz miniszterelnök is.

A köztévé riportere feltette a kérdést, amely eztán már igen aktuálissá vált:

Világos, de ha nincs kötelező kvóta, amint állítják, akkor mit nem támogatnak???

Az Európai Bizottságnak volt olyan javaslata, amely bizonyos mechanizmusok alapján osztaná szét a menekülteket, ezt azonban több állam parlamentje sem támogatta. Molnár állítja, hogy széleskörű javaslat van az asztalon arról, hogy most már ilyen formában nem lehet szétosztani a menekülteket.

Ide most kilométernyi hosszan lehetne betenni különböző idézeteket az európai vezetőktől, de legyen csak egy, Angela Merkeltől, aki így nyilatkozott augusztus utolsó, tikkasztó napjainak egyikén:

az nem fog menni, hogy egyes országok kijelentik, hogy egyáltalán nem akarnak muszlimokat az országukba."

Tehát miért foglaltak állást kvótakérdésben, ha nincs ilyen?

Végső soron azért, mert volt ilyen kérdés, de most már nincs és a kormány belpolitikai okok miatt tart népszavazást – állította Molnár.

A migráció kapcsán tulajdonképpen ahány MSZP-s politikus, annyiféle álláspont fogalmazódott meg. Botka Szegedre, Horváth Csaba pedig Budapestre várta volna a migránsokat. Hiller István egyetértett a kerítéssel. Tóbiás József azt mondta, hogy mindenkit be kell fogadni. Később a széljárással változtak ezek az álláspontok is.

Molnár szerint azonban egyértelmű a válasz: az MSZP nem támogatja a kvótás elképzelést és a szimpatizánsaik NE menjenek el szavazni – miközben pont ezt az egyet nem értést lehetne kifejezésre juttatni a népszavazáson. Tetszik érteni? Nem?

Nem gond, Molnár Zsolt elmagyarázza:

Tévedett nagyon sok baloldali politikus. Egyébként nemcsak baloldali, jobboldali Európában, amikor azt gondolta, hogy a menekülthullám az nem lesz egy tartós és valós probléma. Tehát ha valahol kell keresni az önkritikát, akkor azt itt kell keresni, hogy rosszul mértük ezt föl. Hozzáteszem, az ellenzéki pártoknak nem volt annyi információjuk, mint amennyi a kormánynak..."

– mondta Molnár, aki a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, így meglehetősen jól informáltnak számít. Hozzátette, hogy tőle senki nem fog olyan nyilatkozatot találni, amelyben azt mondja, hogy "álprobléma lenne a menekültválság". Erről talán nem ártott volna tájékoztatni a párttársait.

A legnagyobb zavart Molnár Gyula pártelnök okozta egy pénteki kijelentésével, ami már szentségtörés volt:

Feleslegesnek tartjuk jogi értelemben, kockázatosnak Európa szempontjából (a népszavazást). Egyébként hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt (a kvóták ellen)."

— mondta Molnár Gyula csütörtökön a Hír TV-nek, amely azzal a címmel hozta le az anyagot, hogy "Az MSZP kész támogatni a kormányt". Másnap a Népszabadság is berágott a pártelnökre és a cikkbe betett képen az izzadó Molnár Gyula fölött az a cím virított, hogy "Sajátjainak okoz zavart Molnár". Azóta tart a szocik a vesszőfutása, ami szombaton, a választmányi ülésen újabb állomásához érkezett, az "IGEN", "NEM", MARADJ OTTHON" plakátokkal. Majd vasárnap jött a Molnár Zsolt nyilatkozat.

Kíváncsian várjuk, hogy hétfőn mivel lepnek meg bennünket a szocik.

Aki még mindig nem érti, hogy mi az MSZP álláspontja, azt maximálisan meg tudjuk érteni. Kívülről az látszik, hogy elvette az eszüket a fortélyos félelem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére