Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trumpnak egyre nagyobb az esélye a gyõzelemre

Horváth József György

2016.09.11. 15:18

A Reuters és az Ipsos közös kutatása szerint két fontos állam is kezd elpártolni Hillary Clinton mellõl.
WASHINGTON, 15:18

A Reuters és az Ipsos közös kutatása szerint két fontos állam is kezd elpártolni Hillary Clinton mellől.

A Reuters és az Ipsos közös projektje – amely összeveti az eddigi közvélemény-kutatások eredményeit a lehetséges választási minták forgatókönyveivel – kimutatta, hogy ha ezen a hétvégén rendezték volna a választásokat, még mindig Hillary Clintonnak lenne a legtöbb esélye a győzelemre. Azonban Trump komolyan behozta lemaradását demokrata riválisával szemben több államban is.

A kutatás szerint jelenleg Clintonnak 83 százalék az esélye a győzelemre, az elektori kollégium átlag 47 szavazatával. Augusztus végén Clinton esélyét még 95 százalékra tették, amely 108 elektori szavazatot jelentett akkor.

Az elmúlt hetekben folyamatosan csökkent a demokrata elnökjelölt támogatottsága. Alig két hónap múlva választás, de Clinton kampánystábja még mindig az információs botránnyal küszködik. Minden bizonnyal szoros eredmény várható, ugyanis Clinton nyolc százalékpontos előnye teljesen eltűnt augusztus végére.

Clinton 17 államban még mindig magabiztosan vezet. Több nagy lélekszámú, döntően városi lakossággal rendelkező államban – mint például New York, New Jersey és Kalifornia – komoly előnye van a demokrata jelöltnek. Ezek az államok akár el is dönthetik az elnökválasztás végkimenetelét. Trump jelenleg 23 államban vezet, ám ezek jellemzően kisebb népességgel rendelkeznek. 

Clinton a nyár végére folyamatosan vesztette el az addig őt preferáló államokat. Augusztus végén még Ohio és Florida is Clintont választotta volna, mostanra azonban Trump behozta lemaradását és a két elnökjelölt már fej-fej mellett halad mindkét államban. További öt államban közelítenek egymáshoz a demokrata és a republikánus elnökjelölt eredményei: Michiganben és Észak-Karolinában is szoros a küzdelem. A mérések azt mutatják, hogy szeptember közepére ezekben az államokban már Trump lesz az első helyen. Florida és Ohio behúzása pedig fegyvertény lehet a választások előtt.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére