Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Parlament: Orbán felmosta a padlót a szocialistákkal

888.hu

2016.09.12. 16:08

A miniszterelnök évadnyitó beszédének viszontválaszában elsõsorban a szocialistákra reagált. Nyomatékosította, hogy a szocialisták nincsenek tisztában az Európai Bizottság elmúlt egy évben hozott döntéseivel.

Orbán Viktor viszontválaszában az MSZP frakcióvezetőjének Tóth Bertalannak hozzászólására reagálva elmondta, hogy a szocialisták véleménye szerint egyáltalán nincsenek tisztában az Európai Bizottság elmúlt egy évben hozott döntéseivel.

Sem azzal, hogy a kvótakérdésben az EU már nem gondolkodik maximális számban, sem azzal, hogy Martin Schulz a baloldali vezetésű városokkal való megegyezésben gondolkodik. Mint emlékezetes, idén márciusban az Európai Parlament elnöke a Stern magazinnak adott interjújában kijelentette: Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket. Ilyen például Szeged, amely egy

elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.”

Tóth Bertalan reakciójában még azt észrevételezte, hogy ha a miniszterelnök tőlük várja a Martin Schulz-cal való vitakérdés rendezését, akkor a Fidesz is tegye azt meg a saját pártcsaládjában Junckerrel és Merkellel szemben. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a szocialistáknak ezek szerint „nem tűnt fel”, hogy a kormány hosszú ideje vitában áll – többek között – ezzel a két politikussal.

Mint mondta: 2015-ben egy alkalommal Magyarország türelemmel várt három hónapot az Unió döntésére, de akkor sem történt semmi, ezért volt szükség egy éve nyáron a kerítés megépítésére.

A miniszterelnök kiemelte, hogy ha újra az európai megoldásra várunk, Magyarország ismét a migránsok célpontja lehet.

A viszontválasz során megkérte az LMP új frakcióvezetőjét, Schmuck Erzsébetet, hogy ne beszéljen arról, hogy nem lehet megállítani a modern népvándorlást. Jelezte, hogy a kormány megállíthatónak tartja a jelenséget, hiszen ha nem sikerül, akkor valóban megvalósul a negatív értelemben vett multikulturalizmus, amely egy Európától idegen berendezkedést eredményezne.

A Jobbik elnökének adott válaszában pedig kiemelte, hogy a jelenlegi kormánypártok olyan hagyományból érkeznek, ahol fontosnak tartják az egyetértési pontok létrehozását. Hangsúlyozta, hogy 2008-ban is fontos volt a szociális népszavazás felhatalmazása, de a 2004-es kettős népszavazás eredménye is fontos erkölcsi alapot adott a kettős állampolgárság kérdésének rendezéséhez 2010-ben.

(Még szerencse, hogy az M1 műsorán látható közvetítés után azonnal a naprendszer titokzatos kérdéseiről szóló Minden tudás műsora kezdődött, így a nézőnek volt ideje elidőzni a legfontosabbnak minősített össznemzeti kérdéseken.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére