Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csökkenhetnek a járulékok

Tóth Dalma

2016.09.14. 08:44

A kormány a közterheket szeretné mérsékelni, aminek keretében az egyik legfontosabb lépés a járulékok lefaragása lesz.
Az őszi adótörvény-csomagban a munkaerőpiacot és a foglalkoztatási körülményeket is kedvezően érintő javaslatok várhatók.

Varga Mihály a gazdasági kabinet ülésén bejelentette, hogy a kormány a munkavállalók gyorsabb elhelyezkedését is elő szeretné segíteni, ezért a járulékcsökkentés formájáról hamarosan egyeztetnek a partnerekkel. A járulékok továbbra is fedezni fogják az egészségügyi ellátásokat és a nyugdíjkifizetéseket.

A nemzetgazdasági miniszter az ülésen bejelentette azt is, hogy a kormány a következő öt évben tizenhatmilliárd forintot fordít Pest megyei beruházásokra, valamint az állami tulajdonú Volánbusz Zrt. új autóbuszokat fog vásárolni a tőkeemelésnek köszönhetően.

A CSOK adminisztrációs akadályait is csökkentik. Ha a kormányülés jóváhagyja, akkor további kedvezményeket és támogatásokat tudnak majd nyújtani a kapcsolódó támogatások minél gyorsabb igénybevételéhez.

Varga Mihály szerint tartható a 2,5 százalék körüli gazdasági növekedés.  Az államháztartás régóta nem tapasztalt kedvező helyzetben van.

Magyarország az Európai Unió 28 tagállama közül a második legmagasabb növekedést érte el a második negyedévben.

Az idei államháztartási hiány várhatóan a GDP két százaléka alatt fog alakulni, és a jelenlegi tendencia szerint az államadósság is csökkenni fog: a GDP 75 százaléka alá fog kerülni.

Habár több tízezer betöltetlen állás van, még mindig 5 százalék körül van a munkanélküliség, ezért a kormány a munkaerő mobilitása mellett felgyorsítja az átképzési programokat.

(Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére