Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA nélkül nincs megoldás a migrációs válságra

Bertha László

2016.09.26. 10:18

Az Egyesült Államok, illetve egy amerikai-orosz megállapodás nélkül nincs megoldás a migrációs válságra - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter.
BUDAPEST, 10:18

Az Egyesült Államok, illetve egy amerikai-orosz megállapodás nélkül nincs megoldás a migrációs válságra – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szijjártó Péter az M1 műsorában elmondta, hogy bár az Egyesült Államokat egy óceán választja el a problémától, így is óriási szerepe van abban, hogy csökkenjen az Európára nehezedő bevándorlási nyomás. Ugyanis amíg az azt kiváltó észak-afrikai, közel-keleti konfliktusok kezelését illetően nem jön létre egy orosz-amerikai megállapodás, addig Líbia és Szíria továbbra is instabil marad, így az európai migrációs válságra sincs megoldás.

A külügyminiszter hozzátette, hogy az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval való közös találkozóján is hangsúlyozta a térségbeli konfliktusok megoldásának fontosságát.

A történelmi tapasztalatok is azt mutatják, hogy Közép-Európa mindig vesztese annak, ha konfliktus van kelet és nyugat között

– jelentette ki Szijjártó Péter.

A külügyi tárcavezető hozzátette, hogy a New York-i ENSZ-közgyűlésen is azt az álláspontot képviselte, hogy a migráció világszintű kezelése csak a kiváltó okok megszüntetésével lehetséges, vagyis a háborús konfliktusok megszüntetésével, a fejlesztési programok eredményesebbé tételével és a klímapolitikai megállapodások betartásával.

Szijjártó Péter a Calais-nál múlt héten megtámadott magyar kamionsofőrrel kapcsolatban elmondta, hogy a férfi csak hétfőn tud elindulni Magyarországra, mert a hétvégén nem jutott hozzá a kamionban hagyott csomagjaihoz. Sérülései miatt kezelését pedig Magyarországon is folytatni kell.

(M1, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére