Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így számol a két százalék

Bertha László

2016.10.03. 13:58

A vasárnapi népszavazásról megkezdõdött az értelmezési háború. Hiába a "nemek" elsöprõ és példátlan aránya, az ellenzéknek és a brüsszeli szocialistáknak csak a számokkal való trükközés maradt, akárcsak a magyar érdeket Brüsszellel szemben eláruló Jobbiknak.
VÉLEMÉNY

A vasárnapi népszavazásról megkezdődött az értelmezési háború. Hiába a „nemek” elsöprő és példátlan aránya, az ellenzéknek és a brüsszeli szocialistáknak csak a számokkal való trükközés maradt, akárcsak a magyar érdeket Brüsszellel szemben eláruló Jobbiknak.

A baloldali ellenzék dezinformációs kampányának legszebb momentuma volt, amikor uniós frakciójuk szombaton azzal támadta a magyar kormányt, hogy „akadályozza az Európai Bizottság által felállított áttelepítési rendszert”, ezért bojkottálni kell a népszavazást. Pedig kvóták „nincsenek” ugyebár, ahogyan következményei sem a népszavazásnak – állították a szocialisták. A vasárnapi Fidesz-KDNP eredményvárón a miniszterelnök a „nemek” hatalmas arányú győzelme után bejelentette, hogy az erős felhatalmazás miatt alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek.

És mi történik ekkor?

Megszólal az MSZP elnöke, és az alkotmánymódosítás ellen ágal. Vicc. Különösen szórakoztató a baloldalhoz félbojkottal becsatlakozó Jobbik is, ami önös érdekekből nem mozgósította szavazóit a népszavazásra – ezzel elárulva a magyar érdekeket –, holott 2015 májusában saját maguk is népszavazást akartak a kérdésben. Most pedig az érvényesség kapcsán David Cameron lemondásával példálóznak, holott annak semmi köze nem volt a részvételi arányokhoz. Sőt, egyszerűen az igen és a nemek arányáról szólt. 98,32% kontra 1,68%, mond ez nektek valamit?

De térjünk vissza a brüsszelita matematikához és az önámításhoz. A Fidesz-KDNP példátlan felhatalmazást kapott a kvótákkal szembeni küzdelméhez, ennyi ember még soha nem húzott egy irányba egy választáson. Történelmi eredmény. Ezzel szemben a brüsszeli szocialisták a magyar állampolgárok többségének otthonmaradásáról beszélnek, akik szerintük kiálltak a „szolidaritáson és a felelősség megosztásán” alapuló migrációs politika mellett. Egyszerű a képlet, a komplett ellenzék az „igenek” ügyét szolgálta.

Hárommillió kontra ötmillió – mondja az MSZP frakcióvezetője. Ez mindössze önámítás és több mint 3 millió ember akaratának a megcsúfolása. Köztudott, hogy Magyarországon a szavazók mintegy 40 százaléka semmilyen esetben nem vesz részt a választásokon. Ha ők mostantól az MSZP, a Jobbik, a DK és a többi ellenzéki párt táborához tartoznak, akkor meg is van a csodafegyver az 2018-as választások megnyeréséhez.

De ki látott már olyat, hogy bojkottal nyer valaki parlamenti választást?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére