Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Öt nappal az amerikai elnökválasztás elõtt nagyon szoros a verseny

Kékes Viki

2016.11.03. 17:58

Ezúttal a New York Times és a CBS hozta nyilvánosságra friss közvélemény-kutatását. Az adatokból az derült ki, hogy a különbség a két jelölt között a hibahatáron belül mozog.

Az amerikai elnökválasztás finisében nem telhet el nap friss közvélemény-kutatási adatok nélkül. Igaz, ezek alapján bármi előfordulhat még november 8-ig. Két nappal ezelőtt az ABC még Donald Trump előnyét mérte, ma viszont a New York Times CBS-el közös felmérése Clintont hozta ki győztesként. Mondanunk sem kell, hogy az eredmény mindkét esetben hibahatáron belül van.

A megkérdezett amerikaiak többsége egyébként azt mondja, hogy már meghozta a döntését, amin már nem fog változtatni a következő napokban. Sőt, egyötödük már le is adta a szavazatát. 

Ami viszont érdekes, és ebben a szoros helyzetben fontos lehet, hogy a kutatás szerint Trump támogatói az elkötelezettebbek. 52 százalékuk állítja, hogy semmi nem tántoríthatja el őket attól, hogy a republikánus jelöltre szavazzanak. Clinton esetében ez csak 47 százalék. Nem meglepő, de a férfiak körében Trump, míg a nők között Clinton a népszerűbb. 

(The New York Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére