Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa: a Jobbik és az MSZP is hazudott

Sümeghi Lóránt

2016.11.08. 11:58

A Fidesz frakcióvezetõje szerint az alaptörvény-módosításról szóló keddi parlamenti szavazáson kiderült, hogy az ország csak a Fidesz-KDNP-re számíthat a kötelezõ betelepítési kvóta elleni küzdelemben.

Kósa Lajos azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a parlament 131 igen szavazattal, 3 nem ellenében elutasította az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett alkotmánymódosítást, amely kimondta volna, hogy nem telepíthető be idegen népesség Magyarországra.

Az elfogadáshoz legalább 133 igen szavazat kellett volna, azonban az ellenzék részéről mindenki leszavazta a választásra jogosult magyar emberek többségének akaratát.

A Fidesz frakcióvezetője úgy értékelte: bebizonyosodott, hogy a Jobbik és az MSZP is hazudott, becsapta az embereket, korábban ugyanis mindkét párt a törvénymódosítás támogatásáról nyilatkozott. 

Harrach Péter a kisebbik kormánypárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatóján azt mondta: az egyértelműen bevándorláspárti baloldal magatartása érthető, ugyanakkor a Jobbik álláspontja érthetetlen.

Szerinte a Jobbik cselekedete politikai öngyilkosságként is értékelhető, a saját szavazóikkal mentek szembe, hiszen a kvótanépszavazáson a 3,3 millió nemmel voksoló között jobbikos szavazók is voltak. 

"Mi megtettük azt, amit meg kellett tenni" – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki szerint minden bizonnyal nehezebb lesz és nagyobb munkát igényel majd a magyar érdekek képviselete és védelme nemzetközi porondon. A küzdelmet, amit eddig folytattak, és ezután is folytatni kívánnak ez nem teszi lehetetlenné – vélte. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére