Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migrációs hullámra kell készülnünk?

Bokor Gábor

2016.11.19. 15:58

Bakondi György szerint az utóbbi idõkben tapasztalt német-török ellentét miatt komoly a veszélye annak, hogy érvénytelenítik az EU és Törökország közötti egyezséget. Amennyiben ez megtörténik, a balkáni migrációs útvonalon ismét hatalmas tömeg indulhat Európa felé.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó arról számolt be az M1 aktuális műsorában, hogy ismét felerősödött a migrációs nyomás a balkáni útvonalon, annak ellenére, hogy az elvileg zárva van. 

Jelentős aktivitás tapasztalható, a Bulgárián keresztül Szerbiába érkezők száma már meghaladja a Macedónián át érkezőkét, de ezeken kívül más, alternatív útvonalak is vannak"

– fogalmazott a tanácsadó.

A szakértő arra is kitért, hogy Szerbiában eközben intenzíven növekszik azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik nem tudnak továbbjutni sem Magyarországon, sem Horvátországon, sem pedig Románián keresztül –írja a Hirado.hu

Bakondi György úgy véli, az utóbbi időkben aktív vita zajlik az EU tagállamai között kvótaügyben, ám most úgy tűnik, hogy a résztvevők mindegyike valamifajta kompromisszumra törekszik.

A kötelező kvóta elleni magyar állásponttal összefüggésben nagyon komoly erőfeszítésekre van még szükség a különböző európai uniós fórumokon"

– mondta el a szakértő. 

A miniszterelnöki főtanácsadó úgy véli, hogy egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy felbontják az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodást. Amennyiben ez megtörténik, a balkáni migrációs útvonal által érintett országoknak újabb bevándorlási hullámot kell megállítaniuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére