Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jogvédõk kiakadtak az új brit megfigyelési törvényen

Bokor Gábor

2016.11.19. 22:58

A brit törvényhozás elfogadta, hogy a rendõrök és a titkosszolgálat emberei az eddiginél sokkal szélesebb körben figyeljék meg az állampolgárokat, az adatokat pedig évekig megõrizhetik.
LONDON, 22:58

A brit törvényhozás elfogadta, hogy a rendőrök és a titkosszolgálat emberei az eddiginél sokkal szélesebb körben figyeljék meg az állampolgárokat, az adatokat pedig évekig megőrizhetik.

A brit parlament elfogadta Európa egyik legengedékenyebb, az internetes megfigyelést engedélyező törvényét. A hivatalosan a bűnmegelőzés érdekében meghozott törvényt még II. Erzsébet királynőnek is alá kell írnia ahhoz, hogy hatályba lépjen.

Az új szabály az eddiginél sokkal szélesebb körben engedélyezi a belföldi megfigyeléseket a titkosszolgálat embereinek. Az internetfelhasználók böngészési előzményeit is láthatják, sőt azokat a szolgáltatóknak egy éven át meg kell őrizniük. 

A számítógépek és telefonok teljes feltöréséhez továbbra is bírói engedély szükséges a szigetországban. A törvény azonban arra kötelezne minden szolgáltatót, hogy kérés esetén segítsen megfejteni a privát üzenetek titkosítását.

Theresa May brit miniszterelnök még márciusban belügyminiszterként elmondta, a törvényre azért van szükség, hogy a titkosszolgálat is választ tudjon adni a megváltozott internetes kommunikációra. 

Edward Snowden, az NSA korábbi munkatársa, aki egy hatalmas botrányt kavart azzal, hogy kiszivárogtatta a CIA lehallgatási módszereit, Twitter-üzenetében élesen bírálta az új törvényt: szerinte a britek most túl messzire mentek. 

A Liberty, egy emberi jogi szervezet feljelentést tett az Európai Bíróságon, mert szerintük a törvény a totalitárius diktatúrákat idézi és az egyik legszigorúbb a demokráciák történetében.

(DW, Guardian

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére