Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagykövetségek elleni támadásra készül az Iszlám Állam

Pörge Béla

2016.12.05. 22:58

Abi al-Hasszán, a dzsihadisták új szóvivõje török nagykövetségek elleni támadásokkal fenyegetõzik.
MOSZUL, 22:58

Abi al-Hasszán, a dzsihadisták új szóvivője török nagykövetségek elleni támadásokkal fenyegetőzik.

Az Iszlám Állam új szóvivője hétfőn közzétett hangfelvételen a török nagykövetségek elleni támadásokkal fenyegetett és felszólította a terrorszervezet védőit az iraki Moszul közelében lévő Tal-Afar településén, hogy tartsanak ki a többfrontos támadások ellenére.

Semmisítsétek meg járműveiket, hajtsatok végre rajtaütésszerű támadásokat búvóhelyeiken, hogy ismerjenek meg valamennyit nyomorúságotokból, és ne beszéljétek rá magatokat a menekülésre"

— biztatta a dzsihadisták harcosait a szóvivő az Iszlám Államhoz köthető al-Furkán nevű hírportálon közzétett hangfelvételében.

Muhádzsir továbbá elmondta: az iszlamisták támogatói támadni fogják a világi, eretnek török kormány minden biztonsági, katonai, gazdasági és sajtólétesítményét, még a nagykövetségeit és konzulátusait is, amelyek világszerte képviselik.

Egyelőre nem lehetett független forrásból ellenőrizni a hangfelvétel valódiságát.

Az Egyesült Államok szeptemberben erősítette meg, hogy a dzsihadisták korábbi szóvivőjét, Abu Mohammed al-Adnanit augusztus 30-án likvidálták egy légicsapással Szíriában.

Az Iszlám Állam Szíriában Törökország támogatását élvező felkelőkkel harcol, míg a szomszédos Irakban az Egyesült Államok segítette helyi biztonsági erőkkel küzd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére