Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövõre még jobban felpörög a magyar gazdaság

Nagy Gábor

2016.12.26. 12:32

Az idei 2,1 százalékról jövõre 3,6 százalékig, 2018-ban pedig 4 százalékig gyorsulhat a magyar gazdaság növekedése a Takarékbank elemzõi szerint.

A bank közleménye alapján a növekedés fő húzóerejét a háztartások fogyasztása adja, de jelentős mértékű pozitív fordulat várható a beruházásokban is.

A pénzintézet elemzői úgy vélték: továbbra is kedvezően alakulnak az egyensúlyi folyamatok, az államháztartási hiány akár a GDP 1 százaléka alá is süllyedhet az idén, a GDP-arányos államadósság pedig 2017 végére 70 százalék közelébe mérséklődhet. A fogyasztói árak idén átlagosan kevesebb mint 0,5 százalékkal emelkednek, az infláció csak fokozatosan közelíti meg 2018-ra az MNB 3 százalékos célértékét. Végleg kilépett a legsebezhetőbbnek tekintett valuták köréből a forint, amely 2017 második felétől kezdve lassú, trendszerű erősödésbe kezdhet.

Az éves átlagos infláció a jövő év nagy részében már 2 százalék közelében lehet, ezzel együtt nem fog egyenletesen növekvő tendenciát mutatni, 2018 előtt így nem várható, hogy a fogyasztói árak növekedésének éves üteme elérné az MNB középtávú céljaként meghatározott 3 százalékos értéket. Összességében jövőre 2,1 százalékos, 2018-ban pedig 2,8 százalékos éves átlagos infláció várható a Takarékbank elemzői szerint.

(Piac és Profit)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére