Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az AfD várja a Merkel miatt távozó Steinbachot

Bokor Gábor

2017.01.15. 18:05

Egy nappal azután, hogy Erika Steinbach volt CDU-s politikus bejelentette, hogy kilép a konzervatív pártból, melynek negyven évig volt tagja volt, az AfD máris jelezte, hogy szívesen látják köreikben a politikust.
BERLIN, 18:05

Egy nappal azután, hogy Erika Steinbach volt CDU-s politikus bejelentette, hogy kilép a konzervatív pártból, melynek negyven évig volt tagja volt, az AfD máris jelezte, hogy szívesen látják köreikben a politikust.

Beatrix Von Storch az AfD nevű migrációellenes párt egyik alelnöke a Twitter-oldalán jelezte, hogy a párt várja Erika Steinbachot.

Kedves Steinbach asszony, a konzervatív CDU-sokat mindig szívesen látjuk az AfD-ben"

– írta von Storch, az AfD európai parlamenti képviselője. 

Bár szombaton még Steinbach azt mondta, hogy nem lép be a pártba, árulkodó volt, hogy úgy zárta mondandóját, hogy sok sikert kíván az AfD-nek és reméli, hogy az idei választásokon bejutnak majd a Bundestagba, azaz a német parlamentbe. 

Az Alternative für Deutschland nevű jobboldali pártot Alexander Gauland alapította, aki 2013-ban, több évtizednyi politizálás után lépett ki a CDU-ból. 

Hamarosan leülünk tárgyalni Erika Steinbachhal. Egyelőre nem akarok semmit erőltetni, de a politikai tervekről is beszélünk majd. Steinbach távozása azt jelzi, hogy a CDU-ban nincs már hely a konzervatívoknak, és a párt eltávolodott alapértékeitől"

– mondta Gauland a Welt am Sonntag című lapnak adott interjújában. 

Steinbach korábban elmondta, hogy a CDU-ban lépésről lépésre szándékosan marginalizálták, sőt megbélyegezték a konzervatív elemet, az AfD pedig éppen olyan ügyeket karol fel, amelyek a háttérbe szorultak az utóbbi években.

Erika Steinbach korábban többször is élesen bírálta Angela Merkelt, amiért szerinte megsértette a német törvényeket azzal, hogy 2015 őszén megnyitotta a határokat a menekültek előtt –írja az MTI.

Az, hogy hónapokon át azonosítás nélkül, buszokkal és vonatokkal hoztak át embereket a határon, nem egy kivételes eset volt, hanem egy szándékos intézkedés, amely szembement a jogszabályainkkal és az Európai Unió szerződéseivel"

– mondta korábban Steinbach.

A 73 éves politikus szeptemberben levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben megköszönte azt a szolgálatot, amelyet az egész Európai Uniónak és különösen a németeknek tett Magyarország külső határának következetes védelmével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére