Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: politika

Orbán Viktor: A foci nem politika

A miniszterelnök a Facebook-on üzent.

A NOVÁK-SZTORI

A NOVÁK-SZTORI

Mérlegen a köztársasági elnök első fél éve

Dühöngő: Ha nem hiszel semmiben, akkor csak rombolni tudsz

Dühöngő: Ha nem hiszel semmiben, akkor csak rombolni tudsz

Csomag érkezett a 888.hu szerkesztőségébe, amelyben egy „Szia főispánom” feliratú póló volt. Mint ismert, 75 év után a kormány ismét bevezette egyik legősibb magyar tisztséget, a kormánymegbízottakat ugyanis főispánokká nevezték ki. Közel ezer évig kísérte végig a magyar történelmet az ispánok tisztsége, amit csak a náci és a kommunista diktatúrák roppantottak meg, majd töröltek el. Minek lehet értékelni ezt a döntést: történelmi jóvátétel vagy múltban révedezés? Miért fontosak a szimbólumok a politikában és a mindennapi életben? A szimbólumok, a rituálék, szokások, ünnepek a közösséghez tartozás, a társas identitás kifejezésének fontos eszközei. Az, hogy a jobboldal szimbólumai mélyek és nem csak divatos, átvett trendek, annak az az oka, ami úgymond a sikerrecept is, amit annyira kutatnak a baloldalon: itt van egy olyan erős, összetartó halmaz, egy mag, akik hisznek valamiben (pl. nemzet, család, kereszténység) és eköré a hit köré építenek fel egy életet, ehhez illeszkedő életmódot, és ezáltal a a szimbólumaik megtelnek tartalommal. Míg a baloldalon lehet, hogy könnyebben fogyasztható, az aktuális trendeknek megfelelő új, modern jelek vannak (pl. kockás ing, szivárványos zászló), de ezek politikai céllal teremtett, felvett jelek, ezek alá szerveznek közösséget. A Dühöngő e heti vendége: Fodor-Horváth Zsófia, pszichológus, a 888.hu munkatársa.

Az amerikaiak többsége nem támogatja Joe Biden politikáját

Az amerikaiak 33 százaléka választaná újra Joe Bident, ha most lenne az elnökválasztás, januárban ez a szám még 36 százalék volt, az elnök gazdaságpolitikai intézkedéseit 62 százalék elutasítja – derült ki egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.

A magyar és a lengyel befektetési politikát dicsérték Romániában

Románia túl gyakran váltogatja a kormányokat és módosítja az adózási szabályokat, illetve Bukarestnek nincs egy tudatos befeketésvonzó politikája – állapította meg Letitia Pupazeanu, a román amerikai kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója, aki ezzel szemben Magyarországot és Lengyelországot említette pozitív példaként.

A török recept: hasznot húzni a válságból?

A török recept: hasznot húzni a válságból?

Miközben az Európai Unió tagországai egyre nagyobb árat kénytelenek fizetni azért, hogy a brüsszeli elit a kontinens geopolitikai és gazdasági érdekeivel ellentétes szankciós politika csapdájába zárta Európát, addig Törökország egyenesen előnyt lehet képes kovácsolni a válságból. Az orosz–ukrán háború egy olyan váratlan lehetőséget biztosított Recep Tayyip Erdoğannak, Törökország elnökének, amely egyszerre lehet képes mind gazdasági, mind geopolitikai értelemben felértékelni Törökország szerepét a térségben.

Mit engedhet meg magának egy politikus?

Mit engedhet meg magának egy politikus?

Azt semmiképpen nem, hogy s.ggnyalónak nevezzen egy újságírót.

GFG blog 5.: Instagram és politika

GFG blog 5.: Instagram és politika

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Közös rinyálást árul a WMN, amikor megpszichologizálja a politikát

Közös rinyálást árul a WMN, amikor megpszichologizálja a politikát

A brazil szappanoperák is megirigyelnék azt a „KönnyVásárt”, amit D. Tóth Kriszta a jóemberség, az empátia és az elfogadás címszavai alatt hideg, kimért szakmaisággal kínál most a választások után.

A baloldalnak fontosabb a hatalom megszerzése, mint a gyerekek védelme

A baloldalnak fontosabb a hatalom megszerzése, mint a gyerekek védelme

Ha a pedofília kerül szóba, az embernek – a szemünk fényére gondolva – hamar eszébe jut Hemingway mondása: „Vannak olyanok, akiket az ember nem mer megsérteni. Azt érzi ilyenkor, hogy a világ összedőlne, a szemünk előtt dőlne össze, ha kimondana bizonyos dolgokat.”

Vissza az oldal tetejére