Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mit engedhet meg magának egy politikus?

Bohár Dániel

2022.07.12. 16:20

Azt semmiképpen nem, hogy s.ggnyalónak nevezzen egy újságírót.

 

Mélyen és egyre mélyebben van a baloldal lélek és intellektuális állapota.

Egy kicsit visszamegyek az időben, hiszen megrögzötten vallom, hogy a rendszerváltozás utáni magyar parlamentarizmus mélypontja 2018. december 12. volt, amikor az Országgyűlés a Munka Törvénykönyvének módosításáról szavazott. Ekkor a baloldal annyira vállalhatatlanul viselkedett a parlamentben, hogy arra azóta sincsenek szavak. Akkor megcsúfoltak mindent, ami a magyar demokráciát jelenti. Felháborító volt látni azt a viselkedést. Ez volt az a pont, amikor erőteljes lejtmenet indult el a közbeszédet illetően. Eztán jöttek a parizeres Jakab krumplis akciói, Hadházy agymenései, Tordai kamerázgatásai és így tovább.

Szerencsére erről a viselkedésről véleményt mondtak a választók 2022. április 3-án, azonban az ellenzék semmiből nem tanul. Ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. A 2018 és 2014 közötti parlamenti ciklus sem volt túlságosan magas minőségű, ami a balosokat illeti, de képesek volt fokozni még ezt is.

Olyan arcok kerültek be az Országgyűlésbe, mint például Vajda Zoltán. A műkedvelőknek jelzem, hogy a parlamenti felszólalásait érdemes megfigyelni, mert kritikán aluliak. Az MSZP-s politikus legutóbb egy interjúhelyzetben s.ggnyalónak nevezte a munkatársaimat és engem. Egy országgyűlési képviselő s.ggnyalónak egy olyan riportert, aki kérdezni mer tőle. Vajda egyébként azért lett indulatos, mert hétvégén abban a választókerületben szenvedett vereséget a baloldal, ahol ő az országgyűlési képviselő, de ettől ez még nem ok arra, hogy bárki s.ggnyalónak nevezzen egy másik embert.

Ezek olyan mélységek, amelyek eddig nem képezték részét a magyar politikai életnek. Egy képviselőről joggal gondolhatná az ember, hogy rendelkezik valamiféle viselkedéskultúrával. Úgy fest, hogy naiv vagyok, ha ezekről ezt feltételeztem.

Egy dolog nyugtat. A magyar emberek többségében még megvan az igény a minőségre. És az ilyen minőségű emberek gyorsan kipörögnek abból a rendszerből, amit a többség elfogadhatónak ítél.

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére