Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar és a lengyel befektetési politikát dicsérték Romániában

888.hu

2022.09.27. 15:20

Románia túl gyakran váltogatja a kormányokat és módosítja az adózási szabályokat, illetve Bukarestnek nincs egy tudatos befeketésvonzó politikája – állapította meg Letitia Pupazeanu, a román amerikai kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója, aki ezzel szemben Magyarországot és Lengyelországot említette pozitív példaként.

 

Az Economedia.ro román hírportálnak adott interjúban elmondta, hogy a potenciális amerikai befektetők számára nem jó jelzés, hogy Romániában hetente bejelentik az adózási rendszer módosítására irányuló szándékot, de az sem, hogy egyes módosításokat azonnal hatályba léptetnek sürgősségi kormányrendelettel. Pupazeanu szerint ezek a döntések felborítják az üzleti terveket és elbátortalanítják az új potenciális befektetőket.

 

Az ügyvezető igazgató szerint Romániában hiányzik egy koherens befektetővonzó stratégia. Megemlítette, hogy ezzel ellentétben Magyarország és Lengyelország évek óta tudatosan törekszik a befektetők vonzására, és ennek köszönhetően a két közép-európai ország több nagyobb amerikai vállalatot vonzott, mint Románia.

 

Pupazeanu szerint Románia kezdi elveszíteni az olcsó munkaerőből származó előnyét is, amit pótolni kell egyébbel. Ugyanakkor szerinte a különböző válságok következményként Románia ismét „felkerült a térképre”, és hamarosan nagy, tőkeerős amerikai befektetők érkezése várható. Az amerikaiak leginkább a szolgáltatások, az IT-szektor, de a termelési ágazatok területén is érdeklődnek Románia iránt, és főleg Bukarestet, valamint a többi nagy egyetemi központot vizsgálják a beruházásuk lehetséges helyszíneként.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére